IT

IT-investeringer i politiet kan føre til kutt

Nyutdannede politifolk trenger ikke å frykte arbeidsledighet så lenge de er villige til å flytte på seg, sier justisminister Knut Storberget.
Nyutdannede politifolk trenger ikke å frykte arbeidsledighet så lenge de er villige til å flytte på seg, sier justisminister Knut Storberget. Bilde: Scanpix
6. okt. 2010 - 12:54

Politiet sliter med gamle IT-systemer. Ifølge regjeringens forslag til statsbudsjett skal fornyelse av systemene prioriteres.

Uten penger

Men det er ikke satt av bevilgninger til formålet, skriver Aftenposten.no .

– Det vil kunne ramme andre store investeringer. Dette er et stort grep som vi må prioritere. Hvilke prosjekter vi toner ned vil vi måtte komme tilbake til, sier Storberget.

«Styrket innsats på IKT-området vil måtte prioriteres innenfor politiets eksisterende rammer. Dette vil igjen kunne påvirke mulighetene for bl.a. investeringer i store byggeprosjekter og føre til at andre prosjekter i politiet må nedprioriteres», heter det i statsbudsjettet.

Ledige stillinger

Investeringene i IT vil ikke gå ut over politistudentenes jobbmuligheter, opplyser Storberget. Han viser til at driftsutgiftene skal økes med 500 millioner kroner.

Nyutdannede politifolk trenger ikke å frykte arbeidsledighet så lenge de er villige til å flytte på seg, sier Storberget. Han viser til at det er 190 ledige politistillinger i dag.

Politiets Fellesforbund er imidlertid skeptisk. Forbundet mener at innføringen av nødnett bør utsettes og at pengene heller bør brukes på IKT og nye politistillinger.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.