ENERGI

Investeringer i kraftforsyning falt kraftig i fjor

Endelige tall for 2021 viser at samlede investeringer innenfor olje og gass, industri, bergverksdrift og kraftforsyning falt med 3,7 prosent fra året før.

Et kraftig fall i investeringer i kraftforsyning var med på å sørge for at samlede investeringer innenfor olje og gass, industri, bergverksdrift og kraftforsyning falt med 3,7 prosent i fjor. I 2022 ventes det en ytterligere nedgang.
Et kraftig fall i investeringer i kraftforsyning var med på å sørge for at samlede investeringer innenfor olje og gass, industri, bergverksdrift og kraftforsyning falt med 3,7 prosent i fjor. I 2022 ventes det en ytterligere nedgang. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge/NTB
17. feb. 2022 - 12:45

Tallene fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at nedgangen først og fremst skyldes et kraftig fall i investeringer i kraftforsyning.

De endelige tallene viser at samlede investeringer innenfor olje og gass, industri, bergverksdrift og kraftforsyning beløp seg til 237,2 milliarder kroner i fjor.

Nedgangen på 3,7 prosent knyttes særlig til en kraftig nedgang i kraftforsyning. Utvinning og rørtransport hadde også en liten nedgang på 0,9 prosent, mens investeringer i industrien hadde en vekst på 4,1 prosent.

Anslagene fra virksomhetene i år tyder på en videre investeringsnedgang 4,5 prosent sammenlignet med 2021. Særlig innen olje- og gassvirksomhet og innen kraftforsyning ventes det nedgang, mens det innen industriinvesteringer forventes en kraftig oppgang på nesten 38 prosent, noe som er med på å bremse nedgangen.

Akademikerne streiker utenfor Landbruksdepartementet. Fra mandag trappes streiken opp
Les også

Akademikerne og Unio går ut i streik

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.