BYGG

Innkjøper i Boligbygg skal ha tiet om 24 millioner

En innkjøper i Boligbygg betalte tre-fem millioner kroner i overpris for en eiendom av en selger han hadde tette bånd til, ifølge en ny granskningsrapport.

Illustrasjonsbilde: Oslo by med Postgirobygget, Oslo Plaza og bygging av en rekke nye nærings- og boligbygg foran Barcode i Bjørvika i Oslo sett fra Ekeberg restauranten i november kulda.
Illustrasjonsbilde: Oslo by med Postgirobygget, Oslo Plaza og bygging av en rekke nye nærings- og boligbygg foran Barcode i Bjørvika i Oslo sett fra Ekeberg restauranten i november kulda. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
3. sep. 2019 - 08:36

Innkjøperen ble intervjuet i forbindelse med oppryddingen i det kommunale foretaket Boligbygg, men det var én eiendom han unnlot å nevne, skriver Dagens Næringsliv.

Uten at ledelsen i Boligbygg var klar over det, ble det undertegnet en kjøpekontrakt på 24 millioner kroner uten at det fantes spor i foretakets saksbehandlingssystem. Dermed måtte de bestile enda en granskningsrapport fra Deloitte, skriver avisen.

Alarmen gikk i februar i år da selgeren av eiendommen tok kontant for å opplyse at det nærmet seg overtakelse, ett år forsinket.

I rapporten heter det at Boligbygg betalte en overpris på tre-fem millioner kroner for eiendommen sammenlignet med markedspris.

Innkjøperen bestrider at det ble betalt overpris. Han sier at årsaken til at kontrakten ikke kom inn i saksbehandlingssystemet, var at den ble beslaglagt av Økokrim.

I løpet av ni måneder solgte selgeren tre eiendommer til Boligbygg, og alle gangene var den samme innkjøperen involvert. Deloitte er kritisk til hvordan salgene har vært rigget og til hvordan eiendommene ble priset.

Byggeplassen i Sundbyberg i Sverige hvor ulykken skjedde mandag.
Les også

Fellesforbundet: Mener norske byggeheiser må sjekkes etter ulykke i Sverige

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.