OLJE OG GASS

Ingen Snøhvit-olje

POSITIV TEST: Snart skal gass strømme til Melkøya for prosessering og utskiping. Første produksjonsbrønn ute i havet er nå testet og klargjort.
POSITIV TEST: Snart skal gass strømme til Melkøya for prosessering og utskiping. Første produksjonsbrønn ute i havet er nå testet og klargjort. Bilde: Anders J. Steensen
Anders J. Steensen
19. jan. 2007 - 11:49

Det har lekket ut at det er de to utenlandske rettighetshaverne i Snøhvit som ikke ville videreføre planene om oljeutvinning fra Snøhvit.

Staten-ja

Både Statoil og Petoro ville gjennomføre utbyggingen.

Dermed blir rundt 50 millioner fat olje værende igjen i reservoaret. Det tilsvarer verdier for ca 16 milliarder kroner etter dagens oljepris.

Hydro-nei

Da Snøhvit i sin tid ble vedtatt utbygd, ble det kun gitt tillatelse til gassutvinning.

Hydro, som hadde fått i oppdrag å vurdere mulig utvinning av oljesonen, fant at det ikke var lønnsomt, og trakk seg ut av hele prosjektet på et tidligere tidspunkt.

Uforsvarlig

– En utbygging av oljesonen ville også ha krevd at det måtte inngås bindende leverandørforpliktelser så tidlig som i løpet av inneværende år, og før det tekniske grunnlaget for en utbygging ville ha vært på plass, sier Geir Pettersen.- I dagens opphetede leverandørmarked ville det vært uforsvarlig, og ført til større usikkerhet rundt de reelle utbyggingskostnadene, sier Pettersen.

Han er direktør for Statoils resultatområde Tromsøflaket, som omfatter Snøhvit.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.