NYHETER

Ingen avklaring om trebru i Alvdal

Det blir ingen avklaring om hvem som skal bygge Steibrua i Alvdal med det første. Vegvesenet avviste det laveste anbudet, men arbeidsfellesskapet som står bak det, har klaget på avgjørelsen.

Hvem som skal bygge den nye Steibrua i Alvdal er fortsatt et åpent spørsmål to måneder etter anbudsåpningen. (Ill.: Statens vegvesen)
Hvem som skal bygge den nye Steibrua i Alvdal er fortsatt et åpent spørsmål to måneder etter anbudsåpningen. (Ill.: Statens vegvesen)
12. nov. 2014 - 08:55

Byggingen av den nye Steibrua over Glomma ga ikke entreprenørene den store tenningen. Da fristen gikk ut 12. september hadde Vegvesenet bare fått to anbud. Kruse Smith og Gjermundshaug Anlegg ville ha 79.9 millioner kroner for jobben. Konkurrenten var Implenia, som ville ha 89,3 millioner.

- Bakgrunnen for avvisningen er at arbeidsfellesskapet ikke hadde framlagt dokumentasjon på at de kunne utføre jobben, sier Cato Løkken, som er sjef for seksjon utbygging i Hedmark.

Dagen før klagefristen gikk ut sendte arbeidsfellesskapet inn en klage. Dermed er det usikkert hva som skal skje videre.

Steibrua blir en nettverksbru som består av ett spenn med en lengde på 88 meter. Nettverket skal bæres av fagverksbuer av limtre. Brua erstatter en bru som var i så dårlig forfatning at den måtte rives. En interimsbru fører riksveg 3 over Glomma inntil videre.

Den nye brua var planlagt åpnet i september 2016. I tillegg til brubyggingen omfatter entreprisen ombygging av 750 meter av riksveg 3 gjennom Alvdal. Hvilke konsekvenser klagen får for framdriften er foreløpig usikkert.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.