KARRIERE

Industrien trenger flere jenter

Mona Sprenger
19. sep. 2006 - 11:50

–Vi ser at det har kommet langt flere kvinner på mellomledernivå den siste tiden. Flere kvinner er på vei opp, men det tar tid.Tar tid

Tallenes tale er klar; det er langt mellom kvinnene i industrien.

En fersk undersøkelse fra Norut Samfunnsforskning AS viser at i olje- og energisektoren er bare 15 prosent av lederne kvinner. Andelen kvinnelige toppledere er 11 prosent.

16 prosent

På kursene som Norsk Industri gjennomførte i fjor var 27 av 455 kursdeltakere kvinner. Det utgjør 16 prosent.– Det er viktig for bedriftene med mangfold. Det gjelder både mangfold i kjønn, kompetanse, nasjonalitet og bakgrunn. Det er viktig for å få frem det beste resultatet. Norsk industri deltar ikke i NM, men VM. I en globalisert verden går togene raskt, sier Botten-Verboven, som minner om at utdanningsrevolusjonen ikke skjedde i fjor.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger

Jevnes ut

– De fleste ledere er godt voksne og det tar tid å nå toppen. Nå utdannes det langt flere kvinner enn for 50 år siden, og Norsk Industri arbeider blant annet for å motivere jenter til å ta en teknologisk utdannelse. På sikt vil dette utjevne seg, tror Norsk Industris direktør. Hun har møtt mange dyktige kvinner som får det til.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.