INDUSTRI

Ved Giskes bord

Tine Rørvik fikk æren av å sitte ved siden av næringsminister Trond Giske under det første 2020-møtet.
Tine Rørvik fikk æren av å sitte ved siden av næringsminister Trond Giske under det første 2020-møtet. Bilde: NHD
Camilla Aadland
17. mars 2010 - 10:39
Vis mer

Tine Rørvik som er administrerende direktør i Norner Innovation fikk æren av å erstatte kronprins Haakon i Giskes 2020-gruppe. Dermed fikk hun også sitte ved siden av Giske under gårsdagens møte.

Les mer: Tine erstatter KronprinsenIngen tordentaler

Rørvik sitter også i Strategisk råd for miljøteknologi.

– Jeg var spent. Jeg er med i andre utvalg hvor alle holder hver sin tordentale for egne interesser og fryktet at det skulle bli sånn. Men det ble ikke det. Det ble en diskusjon og en dialog på hva som er viktig for Norge og hvor skoen trykker i dag, sier Rørvik til Teknisk Ukeblad.Attraktivt Norge

Norge 2020-gruppen består av yngre ledere med ulik bakgrunn, fra ulike bransjer og bedrifter. Tanken er at de skal dele erfaringer og kunnskap om norsk næringsliv i et internasjonalt perspektiv.

– Temaet var globalisering og internasjonalisering og hvordan man kan gjøre Norge attraktivt for industrietablering. Vi diskuterte også hvilke tema vi skal ta opp i møtene fremover, sier Norner-sjefen.

Blant temaene som ble tatt opp, var eierskap, miljø og samfunnsansvar.

– Jeg følte at det var en felles interesse på å gjøre ting bedre, sier Rørvik.Livlig diskusjon

Med i gruppen er blant andre Christian Berg fra Hafslund, Kjersti Kleven fra Kleven Maritime og Ole Robert Reitan fra Reitangruppen. Møtet varte i hele fire timer.

– Men vi kunne holdt på enda lenger. Diskusjonen ble mer og mer livlig etter hvert som folk ble bedre kjent. Jeg følte at alle var positivt fokusert på å komme med viktige innspill.

Eksterne innledere fra Telenor, Deutsche Bank, Handelshøyskolen BI og Fafo var hentet inn for å komme med sine innspill.

Neste møte i gruppen blir før sommeren. Giske har i tillegg sagt at han vil ha tilsvarende møter med tillitsvalgte.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.