INDUSTRI

Umoe utsetter solsatsing

Solcellefabrikken i Canada skulle stått ferdig i 2012, men prosjektet er nå utsatt, melder Jens Ulltveit Moes selskap Umoe.
Solcellefabrikken i Canada skulle stått ferdig i 2012, men prosjektet er nå utsatt, melder Jens Ulltveit Moes selskap Umoe. Bilde: Åserud, Lise
Camilla Aadland
20. mai 2010 - 10:38

Jens Ulltveit-Moes selskap Umoe utsetter produksjonen av polysilisium i Miramichi i New Brunswick i Canada.

– Kapitalkostnadene ble for høye gitt styrkingen av den kanadiske dollaren, den internasjonale finanskrisen og usikkerheten rundt fornybar energi, skriver Umoe i en pressemelding.Gikk ikke i hop

Fabrikken skulle koste 4,5 milliarder kroner og planen var at den skulle stå ferdig i 2012.

– Det er med tungt hjerte jeg har tatt denne beslutningen, men prosjektet gikk ikke i hop, sier Jens Ulltveit-Moe til E24.

Da planene først ble lagt, siktet han mot en kostnad på 700 millioner dollar, men nå er prosjektet kostnadsberegnet til 900 millioner dollar.

– Da er det bedre å si nei nå, enn å starte for så å måtte gi opp, sier Ulltveit-Moe.Vil ha skog

Umoe vil fortsette utviklingen av området i Miramichi med fokus på skog og tømmervirksomhet.

– Utsettelsen er en skuffelse, men jeg er svært fornøyd med samarbeidet vi har hatt så langt med myndighetene i New Brunswick og vi vil fortsette å utvikle Umoes aktivitieter i Miramichi og skogvirksomheten i New Brunswick, kommenterer Ulltveit-Moe i Umoe i pressemeldingen.

Biodrivstoff

Umoe vurderer nå ulike alternative muligheter for industriområdet, enten andregenerasjons biofuel eller videre utvikling av skog og tømmerdrift.

Umoe vil fortsatt være involvert i solcelleforskning i New Brunswick ved å finansiere en forskerstilling ved Universitetet i New Brunswick, opplyser selskapet.Kanskje senere

Håpet er at solcelleproduksjonenfabrikken kan bli noe av senere.

– Prosjektet er såpass velutviklet at det kan startes igjen på et senere tidspunkt dersom det skulle være ønskelig, skriver selskapet i pressemeldingen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.