INDUSTRI

Tine erstatter Kronprinsen

MED I RÅD: Norner-direktør Tine Rørvik lurte først på om det var noen som tullet med henne da Trond Giske ringte.
MED I RÅD: Norner-direktør Tine Rørvik lurte først på om det var noen som tullet med henne da Trond Giske ringte. Bilde: CAMILLA AADLAND
Camilla Aadland
10. mars 2010 - 14:50

Giskes råd

Som et ledd i Regjeringens prosjekt «Samarbeid-for-arbeid» har nærings- og handelsminister Trond Giske invitert en gruppe yngre ledere til å dele erfaringer og kunnskap om ulike utviklingstrekk for norsk næringsliv og næringsstruktur i et internasjonalt perspektiv.

Gruppen består av yngre ledere med ulik bakgrunn, fra ulike bransjer og bedrifter og fra alle landsdeler.

Medlemmene vil fra sine ulike ståsteder dele erfaringer om trender og utviklingstrekk som påvirker hvordan norsk næringsliv kan komme til å se ut i fremtiden med 2020 som aktuell horisont. Gruppen skal ikke komme med anbefalinger til strategier eller tiltak, men være en arena for å utveksle kunnskap om norsk og internasjonalt næringsliv og om hva Norge kan leve av i fremtiden.

Kilde: Nærings- og handelsdepartementet

Fredag kveld ble administrerende direktør Tine Rørvik i Norner Innovation oppringt av Trond Giske med spørsmål om hun ville overta for kronprinsen i Giskes råd for yngre ledere.

– Jeg var litt avventende med en gang, og lurte på om det var noen som tullet med meg. Men etter hvert skjønte jeg at det var ham og da sa jeg ja med en gang, sier Rørvik til Teknisk Ukeblad.Ville være med

Rørvik er sjef for 70 ansatte i Grenland og hadde allerede tenkt at hun gjerne skulle vært med i rådet, som består av 20 yngre ledere med ulik bakgrunn. Med i rådet er blant andre Cecilie Fredriksen og Ole Robert Reitan.

– Jeg er interessert i næringslivspolitikk og særlig vilkårene for den landbaserte industrien. Jeg jobber blant annet med å få Grenland til å bli arnested for piloter og synes det er positivt å få sitte så nært beslutningstagere, sier Rørvik.Må lytte

Hun synes omtalen av rådet har vært for negativ.

– Selv om man har overtatt et konsern eller en bedrift, kan man være oppegående og ha bra synspunkter på hvordan ting skal drives. Disse menneskene vil prege næringslivet fremover, sier Norner-direktøren.

Hun mener det er viktig at politikerne lytter til hva folk fra næringslivet har å si.

– Mange av dem har ikke selv vært i industrien. Det er bra at de erkjenner det og lytter til hva industrien selv mener er fremtiden. Det handler ofte om tunge og store saker. I Grenland, for eksempel, jobber vi med å få infrastruktur på plass, både gassrør og jernbane, og slike ting kan ikke fikses ved å trykke på en knapp, sier hun.Vil ha satsing i Norge

Norner jobber med petrokjemi og plastprodukter. Selskapet er delvis eid av de ansatte og Rørvik selv er sivilingeniør med doktorgrad i petrokjemi.

– Jeg har følt dette med petrokjemi på kroppen. Vi ser hvordan for eksempel Østerrike og Midt-Østen sater på dette strategisk. Vi har ikke hatt samme satsning i Norge. Det er viktig at man kan komme med innspill på hvor viktig det er å stimulere denne delen av næringslivet, sier hun.

Hun skal være med på sitt første møte med gruppen tirsdag 16. mars.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.