INDUSTRI

Sommerhjelp til produktdesign

Knut StrømKnut Strøm
20. aug. 2007 - 07:16

Tiltaket er satt i regi av Bedriftsforbundet, NTNU og Innovasjon Norge og har som formål å fremme industridesign som konkurransevåpen.

Autodesk og CAD Quality har bidratt med designprogramvaren og opplæring.

Andre gang

Dette er andre gang at det er gjennomført et slikt tiltak. I fjor ble det gjennomført pilotprosjekter i Jørpeland og på Oppdal.

Tiltaket var så populært at det ble videreført til tre nye kommuner i år.

5 - 7 - 8

Sommerdesignkontorene har vårt bemannes med fem designstudenter som i løpet av sju uker i løpet av sommeren har arbeidet med åtte lokale bedrifter som ikke har brukt designkompetanse tidligere.

– Tanken er at norske bedrifter skal bli mer bevisst verdien av å bruke industridesignere i produktutviklingsprosessen, dette for å bli mer konkurransedyktig i et stadig tøffere internasjonalt marked, sier NTNU-studenten Ivan Marius Kristiansen som har vært leder av sommerdesignkontoret i Verdal.

Tiltaket er i hovedsak myntet på små- og mellomstore bedrifter som i utgangspunktet ikke ser seg råd til å benytte seg av industridesigntjenester.

– For nye bedrifter og gründere er dette en gylden mulighet til å få hjelp tidlig i etableringsprosessen, mens for de etablerte bedriftene er det mer snakk om å få inn nye tanker og ideer, sier Kristiansen.

Bevisstgjøre

Bedriftsforbundet og Innovasjon Norge mener det er viktig å inspirere sine medlemmer til å bli mer bevisst betydningen av design. Håpet er selvsagt at det skal motivere til økt investering i produktdesign. Kristiansen roser Autodesk og CAD Quality for støtten slik at de blant annet har kunnet bruke konstruksjonsprogrammet Inventor og Alias 3D Studio for å lage gode visualiseringer.

– Erfaringen fra sommerens tiltak er svært gode. Dette er en måte å bringe design og først og fremst industridesign inn til bedrifter som ikke har brukt dette tidligere, sier Knut Baglo hos Innherred utviklingsselskap. Han satt i den lokale arbeidskomiteen for sommerdesignkontoret.

– Dette har vært en kjempemulighet for alle å få løst designoppdrag og vi har vært veldig fornøyd med ordningen. Flere bedrifter har nå fått gode ideer som de skal arbeide videre med, sier Baglo.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.