INDUSTRI

Skal profilere biotek i Tromsø

PROFILERER BIOTEKNOLOGI:-Vi skal samle, styrke og profilere bioteknologi-bedriftene i Tromsø-regionen, sier Ernst Kloosterman og Line Bøe Setså i Biotech North.
PROFILERER BIOTEKNOLOGI:-Vi skal samle, styrke og profilere bioteknologi-bedriftene i Tromsø-regionen, sier Ernst Kloosterman og Line Bøe Setså i Biotech North. Bilde: Truls Tunmo
Truls Tunmo
8. feb. 2011 - 15:53

TROMSØ: Organisasjonen, som startet i mars i fjor, kartlegger bioteknologibransjen i og rundt Tromsø, og finner ut hvilke styrker bransjen besitter.

– Først og fremst ønsker vi å samle, styrke og profilere bedriftene og styrke posisjonen deres. Det skjer veldig mye på bioteknologifronten i Tromsø. Og vi vil profilere bedriftene både i og utenfor regionen. Vi trenger en bioteknologi-klynge her, sier daglig leder i Biotech North, Ernst Kloosterman, til Teknisk Ukeblad.– Skal systematiseres

Organisasjonen har fått midler fra blant andre Innovasjon Norge, og støttes nå med næringsrettede midler til regional utvikling (RDA-midler).

– Bedriftene kunne klare en god del av denne jobben selv, men det går på ressurser for å kunne gjennomføre slik informasjon, sier markedskoordinator Line Bøe Setså.

Hun mener det er viktig å synliggjøre arbeidsmulighetene for bioteknologistudentene i byen.

– Både BFE (biovitenskap, fiskeri og økonomi) og MH (Medisin- og Helsefakultetet) utdanner bachelor- og mastergradstudenter innenfor bioteknologi i Tromsø, sier Setså.Viktig sektor

Hun mener at bioteknologibransjen blir en svært betydningsfull sektor i Norge i fremtiden.

– Ikke minst på grunn av kompetanse og erfaring knyttet til marin virksomhet. Oppdagelser av nye levende organismer i havet som kan ha bestanddeler som enzymer, peptider og andre komponenter som for eksempel kan brukes til å utvikle medisiner, vil være viktig i så måte. Bioteknologisk kan Norge utvilsomt ha et fortrinn her, sier Setså.Høyteknologisk biosenter

I februar 2011 åpner for øvrig Barents Biosenter i Tromsø – 2000 kvadratmeter med høyteknologiske laboratorier spesielt tilrettelagt for bioteknologi.

– Vi har tre hovedpunkter som bidrar til å satse tungt på bioteknologi – infrastruktur, fagkompetanse og nærhet til ressursene. Disse punktene favoriserer Tromsø og gjør oss i stand til å kunne lykkes, sier Line Bøe Setså.

Les også:

Nye bakterier truer immunforsvaret

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.