INDUSTRI

Siri Skøien er årets Gründerkvinne

Fredrik Drevon
8. mars 2012 - 12:18
Vis mer

Årets Gründerkvinne 2012 heter Siri Skøien, og har etablert Comlight.

Virksomheten tar utgangspunkt i aktivitetsstyrt veibelysning. Skøiens idé går ut på at man kan effektredusere alt lys i forhold til et ønsket lavt nivå, og gradvis øke intensiteten i ett område rundt et objekt i bevegelse.

Ifølge Skøien kan vi i Norge spare rundt 250 millioner kroner i året på å innføre aktivitetsstyrt belysning.

Parker og lysløyper

– Jeg er oppfinner av produkter som detekterer fotgjengere, og ikke bare biler. Dette egner seg ypperlig til for eksempel parkanlegg og lysløyper, og kan redusere strømutgiftene betydelig. Det krever endel hardware-endringer og vi har klart hva som skal til, men nå er det investeringene som gjenstår, sier Skøien til Teknisk Ukeblad.

Skøien sier at produksjonen er i gang. Dette er produkter for biltrafikkerte veier.

– Parallelt med at det leveres og er i fulll sving kommersiellt, utvikler vi den andre versjonen, slik at vi får en kontinuerlig videreutvikling.

Giske var prisutdeler

For fjerde år på rad kåret innovasjon Norge og Nærings- og handelsdepartementet årets Gründerkvinne. Prisen ble delt ut av nærings- og handelsminister Trond Giske.

– Kåringen av årets Gründerkvinne skal fremme økt entreprenørskap blant kvinner, sier direktør i Innovasjon Norge Ketil Lundgaard.

– Vi i Innovasjon Norge ser at det er mange dyktige gründerkvinner her i landet. Gjennom dette prisarrangementet løfter vi dem fram i lyset som gode rollemodeller for andre.

Les også:

Jenter vil endre bransjen

Gründerpris til Windflip-sjef

Ingeniører må kjøre taxi

Norsk teknologi forhindrer miljøkatastrofer

Ny hytte for 62000 kroner

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.