KRAFT

REC stopper produksjonen i Norge midlertidig

19. juli 2011 - 11:23

Tidligere i år besluttet selskapet å permittere 300 ansatte ved fabrikken på Herøya i Telemark og 200 ansatte ved fabrikken i Narvik. Da selskapets regnskapstall for andre kvartal ble lagt fram tirsdag, kom meldingen om at også de ansatte ved anlegget i Glomfjord i Nordland blir permittert.

Til sammen dreier det seg dermed om 700 permitterte Rec-ansatte, skriver DN.no.

Solenergiselskapet Rec ble grunnlagt i Norge i 1996, og sysselsetter mer enn 3.900 mennesker på verdensbasis. Totalt er det 1.200 ansatte i Recs norske virksomheter.

6,3 milliarder i minus

I andre kvartal endte selskapet med et driftsresultat på minus 6,3 milliarder kroner, mot minus 146 millioner kroner i samme periode i fjor. I dette ligger nedskrivninger på til sammen 6,5 milliarder kroner.

– Det svake markedet har ført til at vi velger midlertidig å stenge solcelle- og waferproduksjonen i Norge i tredje kvartal. I tillegg til den annonserte stengingen av solcellefabrikken i Narvik og waferfabrikken på Herøya, vil også waferproduksjonen i Glomfjord bli midlertidig stengt i tredje kvartal, skriver selskapet i en børsmelding

Prisnedgang

– Det negative resultatet skyldes hovedsakelig sterkt prispress og stor prisnedgang på wafere og moduler i andre kvartal, kombinert med sterk vekst i tilførsel og en opphopning av inventar i hele bransjen, skriver Rec.

– Silisium var bra, men wafer og solar skuffet. De bygger opp mye lager, som nok skyldes markedsforhold, men det er ikke et godt tegn at de bygger opp lageret, sier senioranalytiker Tor Klaveness i Warren Bank, som har en salgsanbefaling på Rec, til E24.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.