INDUSTRI

Nordlys krenger mindre

Tore Stensvold
16. sep. 2011 - 11:02

Flere og kraftigere pumper er kommet om bord i Nordlys og skipet er rettet opp fra 21,77 graders krengning til nærmere 20 grader, ifølge et øyevitne på kaia i Ålesund.

Overbrannmester Bernt Olsvik bekreftet klokka 11.10 at skipet er rettet opp fra 21,77 grader til 20,7 grader. I 13.30-tida var krengingsvinkelen redusert til 17 grader.

Nederlandske eksperter

Nederlandske bergingsmannskaper fra Smit Salvage ankom Ålesund i dag morges. Et charterfly er på vei med mer utstyr, dykkere og mannskap.

Magnetiske tettematter er ankommet med helikopter fra Moss og kan plasseres over sjøvannsinntakene i løpet av en time dersom politiet tillater dykkere å gå ned.

Les også: Tetter Nordlys med magnetmatter

Bergingskontrakt

Hurtigrutens forsikringsselskap Gard har inngått kontrakt med Smit Salvage om den videre bergingen av Nordlys.

Det var mannskap fra Smit som gikk inn i skipet med flere pumper. Ålesund brannvesen bisto redningsmannskapene med å komme om bord. Smit har leid inn norske Buksér og Berging som underleverandør.

Trekiler

Bergingsmannskapene må nå ned og tette en sprekk i skroget som oppsto da skipet ble tauet til kai under brannen i går. Nordlys hadde stabilisatorene på skipet ute. Stabilisatorene er som vinger på skroget under vannlinjen.

Et kraftig støt mot kaisida medførte at det oppsto en sprekk på ca. 8 x 50 cm inne i sjakten stabilisatorene ligger når de ikke er i bruk.

– Dykkerne opplyser at sprekken ikke kan tettes med matter, men må plugges med trekiler, opplyser Claus Christian Apneseth i Miko Marine til Teknisk Ukeblad.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.