INDUSTRI

NHO-skryt til Giske

GLADGUTT: Næringsminister Trond Giske ble populær på NHOs Småting da han tallfestet mer kutt i skjemaveldet.
GLADGUTT: Næringsminister Trond Giske ble populær på NHOs Småting da han tallfestet mer kutt i skjemaveldet. Bilde: Tore Stensvold
Tore Stensvold
1. sep. 2011 - 12:34

Næringslivets hovedorganisasjon er begeistret.

Næringslivets hovedorganisasjon er begeistret. SKRYTER: Det er ikke så ofte NHO-sjef John G. Bernander skryter uhemmet av Trond Giske, men det skjedde på Småtinget i Trondheim. Ståle Andersen

– Dette er et modig og riktig skritt mot forenkling. Jeg noterer meg en seier i NHOs kamp mot skjemaveldet, sier NHO-sjef John G. Bernander.

Næringsminister Trond Giske lovet under NHOs Småting i Trondheim i går å gjøre næringslivets kontakt med myndighetene atskillige enklere.

Tallfestes

– Vi gjør alvor av løftet om et tallfestet mål på forenkling. Innen 2015 skal vi forenkle vekk 10 milliarder kroner. Dette er et svært ambisiøst mål, og for at vi skal lykkes er vi avhengig av hjelp fra bedrifter som vet hvor skoen trykker, sa Giske.

Lovpålagt rapportering koster norske bedrifter 54 milliarder kroner hvert år viser målinger som Giskes eget departementet har fått utarbeidet. Reduksjonen regjeringen nå lover, som gjelder i perioden 1. januar 2011 til 1. januar 2016, tilsvarer en reduksjon på ca. 20 prosent av dagens nivå.

– Dagens løfte er et tallfestet mål innenfor en stram tidsperiode. Dette viser virkelig at regjeringen tar forenklingsarbeidet på alvor, sier John G. Bernander.

Blant tiltakene er videreutvikling av Altinn og elektronisk innrapportering, samt forenklinger i aksjeloven.

Påbegynt

Tidligere i vår opphevet regjeringen revisjonsplikten for aksjeselskaper med årlige driftsinntekter mindre enn 5 millioner kroner. Mellom 130 000 og 140 000 selskaper berøres av endringen. Hvert av dem antas å spare mellom 10.000 og 30.000 kroner i årlige revisjonsutgifter.

Til sammen utgjør bortfallet av revisjonsplikten en besparelse på opp mot to milliarder kroner i året for norsk næringsliv, ifølge en pressemelding fra Nærings- og handelsdepartementet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.