INDUSTRI

Industriringen kan bli en suksess

Truls Tunmo
25. sep. 2007 - 12:46

– Helt klart et positivt tiltak. Dette er et proft opplegg som gir meg et godt inntrykk av hva som kan bli hverdagen min når jeg er ferdig med utdanningen, sier Torstein Sunde, førsteårsstudent på produktutvikling og produksjon ved NTNU.

Sammen med mange andre NTNU-studenter besøkte 22-åringen fra Farsund tidligere i høst Raufoss Industripark, der de blant annet besøkte bildelsfabrikken Kongsberg Automotive. Også medstudent Irene Stendal (20) fra Bergen, synes Industriringen er et utmerket tiltak.

– Dette er utrolig viktig. Det gir oss muligheter til å bli kjent med arbeidslivet på en måte vi ellers ikke ville ha fått, sier hun.



40 bedrifter

40 bedrifter i Industriparken på Raufoss er representert i Industriringen gjennom RTIM (Raufoss Technology and Industrial Management). Alle jobber for å fremme et tett samarbeid mellom teknologibedrifter og studieprogrammet Produktutvikling og Produksjon (PuP) ved NTNU.

– Vi har også et tett samarbeid med Høgskolen i Gjøvik og for øvrig videregående skoler i distriktet. Det er svært viktig å ha tett kontakt med student- og forskermiljøer for at arbeidslivet kan dra nytte av framtidige kandidater fra høyskoler og universiteter, sier Tor Giæver, prosjektleder ved RTIM og styreleder i Industriringen.



NTNU-initiativ

Industriringen ble opprettet i 2006 etter initiativ fra NTNU. Hovedoppgaven til medlemsorganisasjonen er å jobbe for å utnytte mulighetene et tett samarbeid medfører. Det gjelder både for bedriftenes konkurranseevne og for studiekvalitet for studenter og NTNU-ansatte.

– Det er fortsatt for tidlig å si hvordan ringen fungerer. Elevene fra NTNU som er på besøk her nå, er de første som kommer til Industriparken. Jeg ønsker at vi følger opp disse studentene om ca. tre år, når de nærmer seg avslutningen av studiet, sier Tor Giæver.

Han understreker viktigheten av at elevene også selv tar initiativ til kontakt.

– Vi oppfordrer studentene til selv å være proaktive i forhold til å holde kontakt med industrimiljøet på Raufoss. Det finnes muligheter for å få sommerjobb her, noe som kan bli et springbrett til fast jobb før utdanningen er fullført, sier Tor Giæver.



Nyttig informasjon

Ved å samarbeide med aktuelle bedrifter får studieprogrammet PuP nyttig informasjon om hvilke kunnskaper bedriftene ønsker av sine framtidige ansatte. Som en del av dette er det også nødvendig å bidra til at undervisningen til en hver tid har et innhold som gjør at de ferdig utdannede sivilingeniørene har kvalifikasjoner som harmonerer med næringens behov. På denne måten kan universitetet utdanne skreddersydde studenter for de forskjellige bransjene innen Industriringens satsingsområde.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.