INDUSTRI

Hydro selger bildelvirksomheten

Hydro selger unna bildelproduksjonen, som blant annet holder til på Raufoss.
Hydro selger unna bildelproduksjonen, som blant annet holder til på Raufoss. Bilde: Hydro/Simon McComb
Stein Jarle Olsen
27. okt. 2009 - 07:54

Hydro har inngått en avtale om å overdra sine aktiviteteter innen såkalte strukturelle bildeler til tyske selskapet Benteler Automobiltechnik GmbH, som er automotive-delen av Benteler Group.

Tap

Som følge av overdragelsen regnskapsfører Hydro i fjerde kvartal et antatt tap på rundt 250 millioner kroner etter skatt.

– Vi er fornøyd med å ha funnet en kjøper som har ambisjoner, kompetanse og størrelse til å kunne utvikle bildelaktivitetene videre, sier konserndirektør Johnny Undeli, ansvarlig for Hydros forretningsområde Ekstruderte Produkter, i en melding.

Veltebøylesystemer

Hydros automotive-sektor leverer i hovedsak avanserte veltebøylesystemer og løsninger for kollisjonsvern, i tillegg til andre typer strukturelle bilkomponenter i aluminium.

Mye av produksjonen finnes i dag på Raufoss, men det finnes også anlegg i Kina, Tsjekkia, Danmark, Frankrike, Tyskland, Sverige og USA.

Ikke tilfredsstillende

Automotive omsatte i 2008 for 2,2 milliarder kroner og hadde ved utgangen av tredje kvartal i år rundt 1.200 ansatte.

– Hydro har imidlertid drevet denne virksomheten gjennom en rekke år uten å få til en tilfredsstillende inntjening. Vi føler oss overbevist om at den nye eieren vil være i stand til å rette oppmerksomheten fullt ut mot bilindustrien og tilføre virksomheten den kompetanse som er nødvendig for å styrke lønnsomheten og stillingen i markedet, sier Undeli.

Hydro forventer at transaksjonen blir gjennomført mot slutten av fjerde kvartal, såfremt den blir godkjent av konkurransemyndighetene.

Usikkerhet

Teknisk Ukeblad meldte allerede for en måned siden at det så ut til å gå mot et salg av virksomheten på Raufoss.

Fagforeningsrepresentant Michael Hall sa da at de ansatte følte mye usikkerhet.

– Det er ikke noen entydig begeistring for måten Hydro har drevet oss på. I realiteten ga de oss opp da vi ble lagt ut for salg for tre år siden. Vi har prøvd å trekke inn NHD for å konfrontere dem med det de selv sagt. Det er ingen private eiere som er så nøytrale som det staten er, sa Hall.

Les hele saken: Nær Hydro-salg på Raufoss

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.