INDUSTRI

– Godt å legge uklarheten bak seg

Bilde: CAMILLA AADLAND
Trond Gram
11. mai 2009 - 10:01

Aker ASA melder at eierne i Aker Holding har avklart de spørsmålene som er reist i tilknytning til transaksjonene, etter at investeringsbanken UBS har gjort en fornyet gjennomgang av selskapets kjøp av selskaper fra Aker.

Les mer:

Saken skal opp i generalforsamlingen, men konsernsjef Øyvind Eriksen avviser at enigheten som er oppnådd innebærer at transaksjonene blir reversert eller at de avtalte vilkår blir endret.

Presenterer strategien

– Aker Holding vil be Aker Solutions presentere strategien i tilknytning til de aktuelle transaksjonene på generalforsamling i Aker Solutions ASA, sier Eriksen i en melding.

– Det er godt å legge bak seg den uklarhet og usikkerhet som oppsto i kjølvannet av at minoritetsaksjonærer i Aker Holding reagerte på disse transaksjonene. Vi er tilfreds med å få høre at UBS har kommet til samme konklusjon som DnB NOR Markets og uttrykkelig slår fast at transaksjonene er fair, sier konsernsjefen.

«Felles forståelse»

Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad uttaler at hun er fornøyd med at aksjonærene har kommet frem til «en felles forståelse».

– Vi har hele tiden ment at transaksjonene hører hjemme på generalforsamling. Alle er tjent med at selskapene nå kan konsentrere seg om å skape verdier og arbeidsplasser, sier Brustad.

Behandles samlet

– Dette vil bli behandlet samlet som en vedtakssak på den generalforsamlingen i Aker Solutions ASA som skal behandle obligasjonslånet, sier Brustad.

Ifølge en melding fra departementet er eierne i Aker Holding enige om at Aker Holding i generalforsamlingen skal støtte transaksjonene og denne strategien.

Hvis det likevel ikke oppnås tilslutning til transaksjonene og strategien, skal styret i Aker Solutions ASA gjennomføre de tiltak som styret finner nødvendige for å følge opp generalforsamlingens vedtak.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.