INDUSTRI

– Godt å legge uklarheten bak seg

Trond Gram
11. mai 2009 - 10:01

Aker ASA melder at eierne i Aker Holding har avklart de spørsmålene som er reist i tilknytning til transaksjonene, etter at investeringsbanken UBS har gjort en fornyet gjennomgang av selskapets kjøp av selskaper fra Aker.

Les mer:

Saken skal opp i generalforsamlingen, men konsernsjef Øyvind Eriksen avviser at enigheten som er oppnådd innebærer at transaksjonene blir reversert eller at de avtalte vilkår blir endret.

Presenterer strategien

– Aker Holding vil be Aker Solutions presentere strategien i tilknytning til de aktuelle transaksjonene på generalforsamling i Aker Solutions ASA, sier Eriksen i en melding.

– Det er godt å legge bak seg den uklarhet og usikkerhet som oppsto i kjølvannet av at minoritetsaksjonærer i Aker Holding reagerte på disse transaksjonene. Vi er tilfreds med å få høre at UBS har kommet til samme konklusjon som DnB NOR Markets og uttrykkelig slår fast at transaksjonene er fair, sier konsernsjefen.

«Felles forståelse»

Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad uttaler at hun er fornøyd med at aksjonærene har kommet frem til «en felles forståelse».

– Vi har hele tiden ment at transaksjonene hører hjemme på generalforsamling. Alle er tjent med at selskapene nå kan konsentrere seg om å skape verdier og arbeidsplasser, sier Brustad.

Behandles samlet

– Dette vil bli behandlet samlet som en vedtakssak på den generalforsamlingen i Aker Solutions ASA som skal behandle obligasjonslånet, sier Brustad.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger

Ifølge en melding fra departementet er eierne i Aker Holding enige om at Aker Holding i generalforsamlingen skal støtte transaksjonene og denne strategien.

Hvis det likevel ikke oppnås tilslutning til transaksjonene og strategien, skal styret i Aker Solutions ASA gjennomføre de tiltak som styret finner nødvendige for å følge opp generalforsamlingens vedtak.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.