KRAFT

Gir opp norsk biodiesel

Habiol-direktør Terje A. Johansen kaller nedleggelsen en tragedie. ARKIVFOTO.
Habiol-direktør Terje A. Johansen kaller nedleggelsen en tragedie. ARKIVFOTO. Bilde: Trond Gram
21. mai 2010 - 11:22

– En svart dag for miljøet, mener Natur og Ungdom.

Les også: Biodieselavgift: – Tror ikke på omkamp

Tapte 73 mill.

Nedleggelsen av Habiol AS på Hadeland, selskapet som hadde som ambisjon å bli Norges ledende selskap innen biodrivstoff, er en varslet død.

Selskapet var største eier i biodieselfabrikken Uniol i Fredrikstad, som ikke lenger klarte å drive konkurransedyktig da avgiftsfritaket for biodiesel ble fjernet i fjor.

73 millioner var investert i produksjonsanlegget, og disse pengene er nå tapt, skriver Ringerikes Blad.

Les også: Gir gass med biodrivstoff

– En tragedie

Før torsdagens generalforsamling hadde styret foreslått at virksomheten skulle avvikles, og dette ble også vedtaket da eierne møttes.

– Våre investorer har rett og slett kastet kortene på grunn av den håpløse avgiftspolitikken som regjeringen fører, sier Habiol-direktør Terje A. Johansen. Han kaller nedleggelsen en tragedie.

Også Natur og Ungdom sørger bortfallet av det de omtaler som « en av Norges fremste utviklere og produsenter av biodrivstoff».

– Dette er en svart dag for miljøet. Når regjeringen innførte avgift på biodiesel sparket de også beina under grønn næringssatsing og etterlater produsenter og brukere av biodrivstoff i en tåke av usikkerhet, sier fagmedarbeider Kari Elisabeth Kaski. (©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.