Forskerne står på egne ben

Forskerne står på egne ben
Direktør Tine Rørvik i Norner Innovation er stolt over hvor langt forskningsselskapet har kommet siden de ansatte ble sparket ut av Borealis. Bilde: CAMILLA AADLAND

61 av de ansatte har kjøpt aksjer i Norner, som er det største private plastteknologiske utviklingssenteret i Norge og Norden.

– Det at 61 av 70 har kjøpt aksjer, viser at vi har fått med oss veldig mange på en positiv utvikling, sier daglig leder Tine Rørvik.

Øker

Norner Innovation startet i september i fjor, og har allerede ansatt seks nye forskere.

– Det går veldig bra. Vi brukte seks måneder på en markedsstudie før vi startet, og alle forutsetningene derfra har blitt tilfredstilt og mer til. Siden 1. september har vi fått mer enn 70 nye kundeforhold med et internasjonalt spenn fra Asia, Midt-Østen, USA, Europa og til Norge, sier business area manager Thor Kamfjord.

Bredde

Kundene er blant annet innen olje og gass, kjemisk industri, solcelleindustri, plastproduksjon og emballasje.

De tidligere Borealis-forskerne gjør alt fra prosjektledelse, konsulentbistand, produkt- og teknologiutvikling til testing og analyse.

– Det er attraktivt for mange å stå på egne ben, og kunne jobbe tett med industrien. Vi har vært gjennom en usikkerhetsfase, men det har vært en kollektiv ånd og motivasjon for å drive dette, sier Kamfjord.

Les også:

Helt uavhengig

Borealis var med som eier fra starten av, men solgte tidligere i år til Investeringsfondet Energi og Miljøkapital, som nå eier de resterende 60 prosent av selskapet.

– Vi er veldig fornøyd med å ha Energi og Miljøkapital som eier. Selskapet er uten andre interesser på dette feltet, og det sikrer vår rolle som uavhengig teknologileverandør, sier Kamfjord.

Må selge

Markedssjef Ole Jan Myre forteller at de tidligere Borealis-forskerne har vært gjennom en stor omstilling.

Norner jobber nå med å få inn de store kundene.

– Det er viktig for oss å få de store fiskene i garnet ganske fort, slik at vi sikrer oss økonomisk slagkraft til å gjennomføre våre ambisjoner, sier markedssjefen.

Les mer om: