BYGG

Du kan vinne Ingeniørbragden

Breivoll Inspection Technologies ble overrakt prisen Årets ingeniørbragd 2007 under en høytidelig tilstelning i Studentersamfundet i Trondheim onsdag 2. januar 2008. Prisen ble mottatt av Hans Eilif Larsen (teknisk direktør), Arne Christian Vangdal (adm.dir), John D. Breivoll (gründer) og Jostein Jakobsen (DNV).
Breivoll Inspection Technologies ble overrakt prisen Årets ingeniørbragd 2007 under en høytidelig tilstelning i Studentersamfundet i Trondheim onsdag 2. januar 2008. Prisen ble mottatt av Hans Eilif Larsen (teknisk direktør), Arne Christian Vangdal (adm.dir), John D. Breivoll (gründer) og Jostein Jakobsen (DNV).Bilde: Arne Asphjell/NTNU Info

Send inn forslag

Send en e-post med begrunnet forslag til bragd@tu.no

Mens Ingeniørbragden tidligere har blitt avgjort gjennom avstemning på nett, vil en faglig tung jury i år plukke ut vinneren sammen med leserne.

– Vi er veldig fornøyd med å ha fått en så god jury. Den dekker de største næringene vi har, og kan dermed vurdere helt ulike typer prosjekter. Samtidig som vi har fått en bredde på bransjenivå, har vi fått med oss akademia og forskningsinstitusjoner, sier ansvarlig redaktør Tommy Rudihagen.

Fra ulike bransjerÅrets fagjury består av rektor Torbjørn Digernes (NTNU), konsernsjef Unni Steinsmo (Sintef), adm.dir Steinar Bysveen (EBL), adm.dir. Stein Lier-Hansen (Norsk Industri), adm.dir Sverre Larssen (BNL), adm.dir Per Terje Vold (OLF), adm.dir Paul Chaffey (Abelia) og ansvarlig redaktør og adm. dir. Tommy Rudihagen i Teknisk Ukeblad.

– Gjennom Ingeniørbragden vil vi hedre gode teknologiske løsninger og øke statusen på den type arbeid, sier Rudihagen.

Han ønsker seg nå gode kandidater til Ingeniørbragden 2008.

Krav til kandidatene er at de:

  • Representerer en god ingeniørmessig løsning på et teknologisk eller samfunnsmessig problem
  • Er kommersielt levedyktig og/eller være av samfunnsøkonomisk betydning.


Bra for rekruttering

Tidligere vinnere er blant annet skannerløsning fra Breivoll, radar fra Ocas og skrogkonsept fra Ulstein Design.

– Det var veldig positivt å bli hedret i forhold til den jobben vi har gjort over mange år. Prisen virket motiverende internt, samtidig som den har vært bra for omdømmet. Det har vært en positiv faktor ved rekruttering blant annet, forteller administrerende direktør Arne Christian Vangdal i Breivoll inspection Technologies.

Breivolls samarbeidspartnere har fått kopi av diplomet med takk for innsatsen. Vangdal vil oppfordre andre bedrifter til å bli med på Ingeniørbragden.

– Hvis de føler de har noe å melde i forhold til kriteriene, bør de melde seg på. For en mindre bedrift er nytten enda større enn for en stor bedrift, sier han.

Avgjøres i løpet av høsten

Både bedrifter, kompetansemiljøer, produkter, prosjekter og enkeltpersoner kan være kandidater. Kandidatene presenteres i Teknisk Ukeblad og på nettsidene tu.no utover høsten.

Etter avstemming blant leserne og juryens vurdering, offentliggjøres vinneren i Teknisk Ukeblad og på tu.no den 19. desember.

Prisen består av et trofé og diplom laget av kunstneren Marius Watz, og deles ut under festmiddagen til NTNU/Teknas Kursdager i Trondheim i januar 2009.

Frist for påmelding er 1. september.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.