T2

Disse elsyklene er best i test

Ifølge norske testmedier.

Bilde: BH Emotion
20. mai 2014 - 21:00

Av de elsykkelforhandlerne vi har snakket med, ser det ut til å være en enighet om at elsykkelsalget er i ferd med å ta av i år.

Været har i det siste tillatt sykkelsesongen å starte for alvor, stort sett. Dette kan være tiden da mange vurderer å gå til innkjøp.

En elsykkel er uansett en heftig investering for de fleste og derfor er det påfallende å orientere seg litt om hva andre har ment om dagens aktuelle elsykkelmodeller.

Aftenposten, Vi Menn via klikk.no og Dinside har gjort større samletester på elsykler i ulike prisklasser.

Prisspennet på de aktuelle er svært stort. Elsykler går for pengesummer fra 6.000 kroner og opp mot nesten 40.000 kroner.

Resultatene fra testene viser at det kan synes å være noe sammenheng i pris og kvalitet, selv om enkelte framstår som litt overpriset, mens andre i mellomprisklassen fra 15.000 til 20.000 kroner ser ut til å gi mer uttelling per krone.

Les også: Denne lille kofferten gjør sykkelen din elektrisk

Wisper 905 Classic

905 Classic har høstet gode kritikker. Både Klikks og Aftenpostens test gir den nest høyeste karakter: 5 av 6.

Sterk motor og god komfort i oppreist stilling trekkes fram som gode egenskaper i tillegg til god valuta for pengene.

Les Aftenpostens anmeldelse

Les anmeldelsen på Klikk

Dette er en av de aller mest solgte modellene hos Elsykkel-forhandleren Oslo Elsykkel. Det kan tenkes i å henge sammen med flere gode anmeldelser.

– Vi selger nøyaktig like mange Wisper 905 som Emotion Neo Cross, sa Trond Jørgensen fra Oslo Elsykkel for et par måneder siden til Teknisk Ukeblad.

Vi fulgte opp i forrige uke, og Aslak Moe fra Oslo Elsykkel kunne bekrefte at dette fortsatt er av de aller mest solgte modellene hos dem.

På Wispers nettsider, finner du en oversikt over din nærmeste Wisper-forhandler i Norge.

Les også: Opplever årlig dobling i elsykkelsalget

E-motion Neo Cross

Neo Cross har pekt seg fram som både en testvinner og en salgsvinner. BH Emotion
Denne elsykkelen fikk i Klikk-testen like høy karakter som Wisper 905, 5 av 6. Sterk motor trekkes fram også her. Dette er også en som selger godt.

Les anmeldelsen på Klikk

Evo Konsept opplever Neo Cross som den mest solgte modellen hos dem.

– Neo Cross er fortsatt en storselger, og vår suverent bestselgende modell. Jeg antar at denne er en toppselger i Norge i klasse for kvalitets-elsykler, sier daglig leder Jo Espen Bjerk i Evo Konsept.

Det er verdt å merke en kvalifisert gjetning, da et ikke er lett å vite sikkert. Ingen fører overordnet oversikt over elsykkelsalget i Norge per dags dato.

Les også:  – Regjeringen gir fradrag på påhengsmotorer. Da kan de med elsykler og

Merida E-spresso

Merida E-spresso 408 EQ kommer godt ut i testene, men svært høy pris blir bemerket.
Merida E-spresso 408 EQ kommer godt ut i testene, men svært høy pris blir bemerket. Merida
I Aftenpostens test, når to Merida-sykler opp i Topp 3-testen sammen med Wisper 905 Classic. Merida E-spresso 410 og E-spresso 408 EQ Classic får god uttelling, men de er også i en prisklasse et stykke over de andre syklene som har blitt testet med priser på henholdvsis 32.999 og 34.999.

I Klikks anmeldelse skårer ikke 408 EQ fullt så høyt, 4 av 6, men trekket ser ut til å skyldes prisen framfor kvaliteten.

Les anmeldelsen av Merida E-spresso 408 på Klikk

Les Aftenpostens anmeldelse

Merida har mange forhandlere rundt om i Norge, som du kan søke fram på deres nettsider.

Les også: Seks av syv som mistet livet på elsykkel var over 80 år

Billigmodellene skårer lavt

Denne sesongen har også varehuskjedene Biltema og Clas Ohlson kommet ut med sine rimeligere modeller. Off Course fra Clas Ohlson og to Yosemite-elsykler fra Biltema blir alle tre satt i bunnlisten til Aftenposten.

Det er verdt å merke at dette er svært merkbart billigere modeller. Av svakhetene som trekkes fram er svakere assistanse opp de bratte bakkene.

Dinside har foretatt en duell mellom de to billigforhandlerne og kommet fram til at Clas Ohlsons elsykkel ble best i test av disse to. I Dinside-testen får begge syklene terningkast fem.

Les Dinsides duell mellom de rimelige elsyklene

Les Aftenpostens «Tre på bunn»

Les også:

Nå får bysyklene nettbrett og GPS

Vil Oslo la sykkelpolitiet gå undercover for å avsløre grisekjøring?

Vil slippe syklister først fram i trafikken  

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.