BYGG

Dette er et av norgeshistoriens største rivingsprosjekter

Se bildeserie.

22. mars 2014 - 14:41

I september i fjor startet rivingen av den gamle papirfabrikken på Follum nord for Hønefoss.

Slik ser fabrikktomta ut i dag, mens den er i ferd med å bli klargjort for nye eiere som håper å stable et nytt industrieventyr basert på trevirke på beina.

50.000 tonn

Så langt har 900 containere med stål og metaller blitt kjørt bort fra tomten.

50.000 tonn betong av totalt 120.000-150.000 tonn er ferdig knust. 1700 tonn restavfall er levert. 215 tonn rent treverk er også kjørt bort.

–  Vi har revet cirka 60.000 m2, det vil si at vi i hvert fall er over halvveis. Noen bygg skal stå igjen når vi er ferdige i september, sier prosjektleder Sindre Johansen hos rivningsentreprenøren AF Dekom.

– Hvordan vil  det se når dere er ferdige?

Vi skal fylle tilbake den betongen vi bruker, tette igjen kjellere og klargjøre tomten for det byggherren skal bruke den til. Det blir en stor tomt, sier Johansen.

Les også: Dette er Norges siste mursteinfabrikk

Treklynge

Oppdragsgiver er Treklyngen, et datterselskap av Viken Skog, som kjøpte tomten av Norske Skog etter at det ble klart at industrieventyret på Follum var over i desember 2011. 365 arbeidsplasser gikk tapt.

Nå jobber Treklyngen med å stable på beina en ny trevirkeindustri på tomten til den gamle papirfabrikken. Les mer i kommende utgave av Teknisk Ukeblad.

Norske Skog Follum var tidligere Follum træsliberi og Follum fabrikker, og var hele tiden en hjørnesteinsbedrift på Ringerike.

På det meste hadde fabrikken åtte papirmaskiner og godt over 1200 ansatte.

Les også:

– Dette er fremtidens byggemateriale

Gulvet klikkes allerede på plass. Nå kommer «klikkveggen»

VIDEO:  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.