INDUSTRI

Anmelder selskaper for lagring av farlig avfall

Oleon i Sandefjord er blant selskapene som er blitt anmeldt av Klif for ulovlig lagring av farlig avfall. Til venstre kvalitets- og sikkerhetsansvarlig hos Oleon, Erik Røyeng.
Oleon i Sandefjord er blant selskapene som er blitt anmeldt av Klif for ulovlig lagring av farlig avfall. Til venstre kvalitets- og sikkerhetsansvarlig hos Oleon, Erik Røyeng. Bilde: Tore Stensvold
6. des. 2011 - 10:14

Klif ser alvorlig på at tre profesjonelle virksomheter har lagret farlig avfall uten nødvendige tillatelser.

– Håndtering av farlig avfall medfører fare for forurensning. Vi ser særlig alvorlig på at DVS Norge har tatt imot mye større mengder farlig avfall enn de har vært i stand til å håndtere ved sitt anlegg på Mongstad og bidratt til en ulovlig lagring i Sandefjord og Fredrikstad, sier Klif-direktør Ellen Hambro.

Har lov

DVS Norge har tillatelse til å lagre og behandle farlig avfall fra petroleumsvirksomheten ved sitt anlegg på Mongstad i Lindås kommune.

Den kjemiske bedriften Oleon har tillatelse til å mellomlagre produkter og prosessvann fra eksterne aktører, men ikke anledning til å mellomlagre farlig avfall.

Heller ikke Øra Næring har tillatelse til å lagre farlig avfall.

Borevæske

Tidligere i år ble det oppdaget at DVS har mellomlagret farlig avfall både hos Oleon i Sandefjord og hos Øra Næring AS i Fredrikstad.

Avfallet er hovedsakelig kassert borevæske og kaks fra offshoreindustrien, og mellomlagringen er ifølge Klif ulovlig. DVS eier fortsatt det farlige avfallet.

Les også: DVS rekker ikke fristen

Råttent spill om farlig avfall

Bellona-show hos Oleon

Oleon styres mot avvikling

DVS-sjef går på dagen

Skulle løsne propp i rør

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.