INDUSTRI

Ålesund blir Europasenter

Rolls-Royce skal bygge nytt  trenings- og opplæringssenter for maritime aktiviteter i Ålesund. Det vil inngå i Norsk Maritimt Kompetansesenter og ligger ved siden av blant annet Høgskolen i Ålesund.
Rolls-Royce skal bygge nytt trenings- og opplæringssenter for maritime aktiviteter i Ålesund. Det vil inngå i Norsk Maritimt Kompetansesenter og ligger ved siden av blant annet Høgskolen i Ålesund. Bilde: Rolls-Royce
Tore Stensvold
22. juni 2009 - 07:48

Rolls-Royce skal bruke senteret til opplæring av egen folk, servicepersonell og kunder.

Opplæringssenteret vil bli en viktig del av nyetableringen Norsk Maritimt Kompetansesenter (NMK) i nærheten av Høgskolen i Ålesund.

Ambisjoner

Rolls-Royce skal leie ca. 4.000 kvadratmeter i senteret, som skal stå ferdig i 2011/2012.

Det blir på totalt 23.00 m2 og eies av Westregruppen, som tar sikte på at NMK skal bli et verdensledende kompetansesenter innen maritim næring.

Eneste i Europa

Konsernsjef for Offshore og Marine Services i Rolls-Royce, Anders Almestad, mener plasseringen av senteret i Ålesund befester Rolls-Royce sin tilstedeværelse og tro på videreutvikling av denne næringen på Sunnmøre.

– Vårt trenings- og opplæringssenter i Ålesund vil være det eneste av sitt slag i Europa. At Rolls-Royce har valgt Ålesund, er et klart signal om hvor sterk den maritime klyngen på Nordvestlandet står, sier Almestad.

Klyngen vokser

Senteret blir plassert ved siden av like ved Høgskolen, Fagskolen, Kunnskapsparken og NCE Maritime.

Sammen med mange bedrifter inne samme sektor, blir den maritime klyngen kraftig forsterket.

– Rask utvikling av nytt utstyr og stadig flere fartøy med Rolls-Royce utstyr om bord gjør behovet for opplæring av kunder og eget servicepersonell stort. På det nye opplæringssenteret vil en være i stand til å tilpasse opplæringen til kundenes behov på en god måte, sier Anders Almestad, konsernsjef for Offshore og Marine Services i Rolls-Royce.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.