INDUSTRI

IMFs vekstprognoser er de svakeste siden 1990-tallet

Det internasjonale pengefondets (IMF) vekstprognoser for verdensøkonomien er de svakeste siden 1990-tallet. Fondet advarer om økt risiko for sult og fattigdom.

Direktør Kristalina Georgieva i Det internasjonale pengefondet sier at vekstprognosene for verdensøkonomien er de svakeste siden 1990-tallet.
Direktør Kristalina Georgieva i Det internasjonale pengefondet sier at vekstprognosene for verdensøkonomien er de svakeste siden 1990-tallet. Foto: NTB
6. apr. 2023 - 17:08

Det ventes svakere vekst de neste årene, og IMF-direktør Kristalina Georgieva tror utviklingen vil vedvare. Hun sier at utsiktene på mellomlang sikt er de dårligste på mer enn 30 år, skriver Financial Times.

I snitt venter Georgieva at verdensøkonomien vil vokse med rundt 3 prosent årlig de neste fem årene. Det er langt svakere enn snittet på 3,8 prosent de siste to tiårene og er den svakeste prognosen på mellomlang sikt siden 1990-tallet, skiver avisa.

Vedvarende høye styringsrenter, en rekke bankkollapser i USA og Europa og dype geopolitiske splittelser truer stabiliteten i verdensøkonomien, påpeker Georgieva.

Hun sier at den svekkede veksten vil være et «alvorlig slag», særlig for fattigere land.

– Fattigdom og sult kan øke ytterligere, en farlig trend som ble startet av koronakrisen, sier Georgieva.

Stadig flere norske bedrifter får øynene opp for hvor viktig EU er for det grønne skiftet, ifølge administrerende direktør Håkon Haugli i Innovasjon Norge (t.h.). Her lanserer han en eksportsatsing sammen med daglig lede Sjur Bratland i Norwegian Energy Partners.
Les også

Flere norske bedrifter peker på EU som viktigste pådriver for grønt skifte

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.