IKT

Ikke helt som planlagt...

Teknisk Ukeblad skrev om Port Authority i serien "Morgendagens bedrifter" i januar 2000. Selskapet sto som eksponent for den nye tid - de nye selskapene Norge skal leve av i framtida.

Mye har skjedd i selskapet siden den gang. I fjor høst kom Pål E. Vegard, et profilert telenavn blant annet i forbindelse med Song Networks, inn som styreformann.

1. mai rykket Dag Honningsvåg opp som administrerende direktør, mens tidligere direktør og gründer Flemming Bo Hegerstrøm gikk inn som administrerende direktør i et nystartet datterselskap som skal fokusere Port Authoritys opprinnelige forretningsidé; systemer for nummerportabilitet i det europeiske markedet.

Endret profil

Moderselskapet foretok i fjor høst en reposisjonering og har nå fokus på driftsoppgaver for store kunder. De beskriver seg som et teleselskap som leverer innovative produkter og tjenester til nye og etablerte aktører innenfor det deregulerte telemarkedet.

Ifølge vår artikkel i Teknisk Ukeblad for vel to og et halvt år siden hadde de den gang vokst seg sterke i Skandinavia, og målet var å bli størst i Europa innen to år.

Slik er det ikke gått. Selskapet har fått fotfeste i Portugal, men har nylig avviklet sin virksomhet i Sverige. Og de går med dundrende underskudd.

Første halvår i år fikk Port IT et underskudd på 47,8 millioner kroner, blant annet som følge av store nedskrivninger på verdien av fremførbart skattemessig underskudd. Korrigert for alle ekstraordinære forhold viser regnskapet minus 10 millioner kroner av en omsetning på 40 millioner kroner.

Frisk kapital

I en nylig avholdt ekstraordinær generalforsamling er aksjekapitalen halvert og det planlegges en kapitalutvidelse på 10 millioner kroner.

Til tross for dystre regnskapstall, regner administrerende direktør Dag Honningsvåg med pluss i regnskapet allerede i høst, og økt omsetning og et pent overskudd neste år.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.