ARBEIDSLIV

Idé møter kapital

Hild Lamvik
21. feb. 2002 - 11:04

-Jeg er sikker på at noen av disse prosjektene kommer til å få finansiering, sier Thorvald H. Steen. VentureLab-sjefen tror 2002 tegner til å bli et spennende år der investorene vender tilbake etter et par års tørke i kapitalmarkedet.

19 vekstselskaper, valgt ut blant 80 innkomne forslag, fikk i forrige uke sjansen til å presentere prosjektene sine for 55 investorer på VentureLab Investment Forum. Møtet ble arrangert for tredje gang, som del av den årlige Gründerdagen i Forskningsparken i Oslo.

Diagnosemetode fikk EU-midler

Nordiag AS i Stavanger er blant selskapene som øyner håp etter møtet med investorene. - For oss er det viktig å få presentere prosjektet vårt for finansieringsselskap og møte fagmiljø utenfor Bergen og Stavanger, sier professor dr.med. Dagfinn Øgreid i Nordiag.

Kreftlegen har utviklet en genbasert diagnosemetode for å oppdage tykktarmskreft i tidlig fase, og er i ferd med å etablere testen som et rutinetilbud i Norge. Også Sverige og Tyskland står for tur. I fjor mottok selskapet åtte millioner i EU-midler sammen med et tysk teknologiselskap, og like før jul gjennomførte selskapet sin første aksjeemisjon.

Nettverksbygging

Hovedmålet med VentureLab Investment Forum er å bidra til å skaffe kapitaI til vekstselskaper. - Men vi ser at vi fyller andre formål knyttet til nettverksbygging og kompetanseheving. I konferansedelen valgte vi i år å fokusere på trender innen akvakultur, bioteknologi og mikroteknologi. Ved å synliggjøre bioteknologiprosjekter, kan vi forhåpentligvis få opp interessen for bioteknolgi blant norske investorer, fremholder Thorvald H. Steen som nå vil følge opp deltakerne.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.