ARBEIDSLIV

I tospann for bedre kurs

22. mai 2001 - 15:00

Til høsten får NIF- og NITO-medlemmene hele 23 felles kurstilbud innen bygg og anlegg. Grunnen til at BA-næringen ble valgt ut som pilotprosjekt, er at organisasjonene i dag har et noenlunde likeverdig tilbud her.

Dersom dette samarbeidet faller heldig ut, står andre felt for tur. Også områder der begge partene er svake, vil tjene på å opptre sammen.Både tid og penger kan spares.

Mange fellesfaktorer

– Organisasjonene har tidligere hver for seg arrangert kurs med til dels like temaer og trukket veksler på samme ressurspersoner og foredragsholdere. De har meninger om nærings- og samfunnspolitiske spørsmål og foretar utredninger som mer rasjonelt kunne vært utført i samarbeid – med større tyngde utad. Dessuten har de felles interesser på utdanningsfronten der begge organisasjonene arbeider aktivt for å øke interessen for teknologiske fag og teknisk utdanning blant ungdom, sier Bjørn Olsen i NITO og John Raaheim i NIF.

Selvfinansierende

Samarbeidsrutinene blir relativt uformelle, men selve oppstarten blir formell. Prosjektene må være selvfinansierende, og positiv tilbakemelding fra ressurspersonene er viktig.

– Vi tror det er mulig å etablere tilsvarende samarbeid i de andre store norske byene innen bygg og anlegg. Og det er hyggelig at vi etter så kort tid kan tilby såpass mange felleskurs, sier Raaheim og Olsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.