KRAFT

I kø for vindkraft i vest

NVE har hendene fulle med vindkraftsøknader- og meldinger i Rogaland og Vest-Agder.
NVE har hendene fulle med vindkraftsøknader- og meldinger i Rogaland og Vest-Agder. Bilde: Anders J. Steensen
Stein Jarle Olsen
9. juli 2010 - 10:10

Norges vassdrags og energidirektorat (NVE) har til behandling 22 vindkraftverk med en total mulig produksjon på over 5 TWh i Rogaland sør for Boknafjorden og Vest-Agder.

Prioriterer

NVE har nå valgt å prioritere konsesjonsbehandling av tre av søknadene, blant annet på grunn av begrenset nettkapasitet i regionen.

Det er de omsøkte vindkraftverkene Svåheia, Egersund og Kvinesheia som havner først i køa. Kraftverkene har en mulig produksjon på cirka 500 GWh.

I tillegg skriver direktoratet i en melding at de vil behandle søknadene om kraftverkene Vardafjellet, Sandnes, Stemmeheia og Blåberg under behandling før utgangen av 2011.

– I prioriteringen mellom enkeltprosjekter har NVE blant annet lagt vekk på prosjektenes størrelse, hensynet til Forsvarets installasjoner, lokal aksept og uavklarte forhold i forbindelse med nettilknytning av vindkraftverkene. Videre har NVE lagt til grunn en koordinert behandling av prosjekter som det er hensiktsmessig å se i sammenheng enten fordi de ligger nær hverandre, eller fordi nettilknytningene bør samordnes, skriver NVE i et brev til søkerne.

Ingen nye prosjekter

12 prosjekter må vente til etter 2012, og NVE anbefaler at planleggingen av de tre meldte vindkraftverkene Skakksiå, Stokkafjellet og Risavika skrinlegges.

Ingen nye søknader eller meldinger fra denne regionen vil bli behandlet før etter 2014.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.