I dag tar NCC «time out» - for sikkerhetens skyld

I dag gjennomfører nærmere 13 000 NCC-ansatte og underentreprenører i prosjektene en stans i arbeidet for å diskutere sikkerheten i prosjektet.

Siden 2017 har avholder NCC daglige sikkerhetsbriefinger før dagens arbeid på sine byggeplasser.
Siden 2017 har avholder NCC daglige sikkerhetsbriefinger før dagens arbeid på sine byggeplasser. Foto: NCC
7. sep. 2022 - 09:01

I år vil fokuset legges på NCCs sikkerhetskonsept «Time Out», som handler om å ta en stopp i arbeidet for å få avklart om måten en operasjon gjennomføres er sikker.

Ned 38 prosent siden 2018

Morten Larsen, HMS-sjef i NCC Infrastructure Norway. <i>Foto:  NCC</i>
Morten Larsen, HMS-sjef i NCC Infrastructure Norway. Foto:  NCC

Siden 2018 er antallet alvorlige ulykker og hendelser i NCC-konsernet redusert med 38 prosent. Systematisk datainnsamling om ulykker og hendelser samt et høyt engasjement blant ansatte gjør at statistikken og kunnskapen stadig forbedres og målrettede tiltak kan settes inn.

‒ NCC har jobbet godt med sikkerhetsarbeidet over tid og ligger langt fremme i bygg- og anleggsbransjen, men arbeidet må hele tiden utvikles og fortsette. Vi jobber systematisk på mange områder for å redusere alle typer ulykker, fra atferd og ledelse, rapportering og analyser, til forbedret planlegging, sikkerhetsrutiner og verktøy, sier Morten Larsen, HMS-sjef i NCC Infrastructure Norway.

Må si i fra

Under årets Awareness Day står konseptet «Time Out» i sentrum. «Time Out» er et enkelt verktøy der ansatte blir oppfordret til å stoppe arbeidet når de opplever en potensielt usikker situasjon. Ved å ta vare på hverandre og si ifra når du ser ting som føles feil eller risikabelt, kan alvorlige og potensielt alvorlige hendelser forhindres.

‒ Når vi er under press begynner vi å improvisere, blir vi dårligere til å vurdere risiko og er villige til å akseptere mer risiko enn nødvendig. «Time Out» er et enkelt verktøy og vi ønsker at alle skal reagere og handle i risikofylte situasjoner og utrygge forhold. Derfor setter vi ekstra fokus på dette på årets Awareness Day, sier Morten Larsen.

Awareness Day ble gjennomført for første gang i 2011 og i 2014 ble «Time Out»-verktøyet introdusert. Siden 2017 har det vært avholdt daglige sikkerhetsbriefinger før dagens arbeid på alle NCCs byggeplasser.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.