SAMFERDSEL

I dag skulle Follobanen strømsettes. Nå er planene utsatt

Sannsynligvis vil også testkjøringen med tog utsettes, da strømmen må være på i 24 timer før togene kan kjøre på linjen.

Etter planen skulle Follobanen bli strømsatt tirsdag. Det skjer ikke lenger nå.
Etter planen skulle Follobanen bli strømsatt tirsdag. Det skjer ikke lenger nå. Foto: Eirik Helland Urke
Dette er en Ekstra-sak som noen har delt med deg. Abonnere for å få full tilgang til alt innhold.

Mandag meldte Bane Nor at de skulle spenningsette Follobanen onsdag. Nå er dette utsatt. Det bekrefter pressevakt Olav Nordli overfor TU onsdag.

– Follobanen vil ikke bli strømsatt i dag nei, sier Nordli. 

Nordli ønsker ikke å svare på hva dette vil ha å si for videre testing av banen eller den planlagte åpningen 12. februar. 

24 timer før testkjøring

I utgangspunktet var planen at banen skulle strømsettes onsdag og at togene skulle begynne å kjøre torsdag. Togene skulle så testkjøres frem 3. februar, når endelig beslutning på om Follobanen kan gjenåpnes som planlagt 12. februar må tas.

Bane Nor har tidligere fortalt TU at banen må være strømsatt i minst 24 timer før testkjøringen med tog kan begynne. Det ligger dermed an til at også testingen med tog må utsettes. 

Les også

Ministeren skeptisk til planene

Tirsdag var samferdselsminister Jon-Ivar Nygård i hastemøte med Bane Nor-styret. Etter møtet sa Nygård til TU at det er usikkerhet knyttet til om banen blir åpnet 12. februar.

– Jeg har registrert at planen ikke sto seg forrige runde, sånn sett blir jeg ikke veldig overrasket om det kommer en endring i det, men det blir spekulasjoner, sa han.

Bane Nors styreleder Cato Hellesjø sier de fortsatt jobber for åpning 12. februar.

– Men før vi kommer dit skal vi både ferdigstille arbeidene som nå skjer i Follobanen, vi skal sette på strøm i hele tunnelen, vi skal testkjøre tog og når vi er ferdig med det skal vi sikre og legge til rette for en god ruteplan sammen med Vy. Så det er flere ting som gjenstår frem til tunnelen åpner, sier han.

Klokka 14 onsdag kommer Bane Nor med en oppdatering om status for testingen av Follobanen.

Det skjer under en pressebrifing der både konsernsjef Gorm Frimannslund og konserndirektør Stine Undrum er til stede.

Les også

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.