INDUSTRI

Hydros Alunorte-raffineri kan være i full drift om få uker

Rambøll-rapport har overbevist brasilianske myndigheter.

Hydros aluminiumsraffineri i Brasil måtte stenge i fjor på grunn av alvorlige miljøutslipp. Det har en stund vært drevet for halv maskin, men nå ser det ut til at det kan gå mot full drift omtrent samtidig som Hydros nye sjef, Hilde Merete Aasheim, overtar som Hydro-sjef.
Hydros aluminiumsraffineri i Brasil måtte stenge i fjor på grunn av alvorlige miljøutslipp. Det har en stund vært drevet for halv maskin, men nå ser det ut til at det kan gå mot full drift omtrent samtidig som Hydros nye sjef, Hilde Merete Aasheim, overtar som Hydro-sjef. Foto: Ricardo Moraes/NTB Scanpix
15. apr. 2019 - 08:30
 
 

Hydros aluminaraffineri i Brasil som i fjor måtte stenge på grunn av alvorlige miljøutslipp, kan være tilbake i full produksjon i løpet av få uker.

Dato for når produksjonen kan gå fra halv maskin til full maskin er foreløpig ikke satt. Det er opp til en føderal domstol, skriver Dagens Næringsliv.

Alunorte-fabrikken måtte stenge i februar i fjor etter at kraftig uvær førte til at fabrikken slapp ut ubehandlet regnvann. Hydro fikk senere lov til å drive fabrikken på halv maskin.

Statsadvokat Ubiratan Cazetta i Brasil sier til DN at myndighetene har fått tilbake troen på at Hydro vil klare å håndtere tilsvarende uvær etter en rapport fra konsulentselskapet Rambøll. Han sier de fikk teste dette forrige uke, for da kom det like mye regn som det kom i februar i fjor som førte til stengingen.

Ifølge DN kan anlegget være tilbake i full produksjon før Hydro-sjefen Svein Richard Brandtzæg går av 8. mai.

Pressekontakt i Hydro Erik Brynhildsbakken sier det er for tidlig å si når produksjonen kan gå som normalt igjen.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.