ENERGI

Hydro bekrefter fire norske batterifabrikk-kandidater

Er på jakt etter den ideelle plassen for å bygge batterifabrikk i Norge – sammen med Equinor og Panasonic.

Panasonic, Equinor og Hydro venter rask vekst i batteriproduksjonen i årene som kommer. En batterifabrikk i Norge skal etter planen stå klar i 2025.
Panasonic, Equinor og Hydro venter rask vekst i batteriproduksjonen i årene som kommer. En batterifabrikk i Norge skal etter planen stå klar i 2025. Foto: Mathias Klingenberg
26. aug. 2021 - 07:20

Hydro, Equinor og Panasonic er på jakt etter en ideell plass til å bygge en ny batterifabrikk. Nå har de fire mulige kandidater, ifølge Hydro.

Den nye fabrikken kan ende opp i Tysvær, Våler, Bamble eller Hamar/Løten, opplyser Hydros kommunikasjonsdirektør Halvor Molland til E24.

– Vi har vært tydelige på kriteriene, og det har vært en dialog underveis som gjør at vi står igjen med disse fire kandidatene etter en totalvurdering, sier han.

Equinor, Hydro og Panasonic, som sammen skal bygge fabrikken, ba norske kommuner om å bli med på konkurransen før jul. Det var en enorm interesse fra kommunene for å huse den nye fabrikken. 100 mulige tomter er blitt vurdert før listen altså er blitt kortet betraktelig ned, først til 20 mulige lokasjoner – nå gjenstår fire. 

Fabrikken skal produsere elektriske batterier, og kan gi 2.000 arbeidsplasser. Bakgrunnen er EUs mål om å bli mer uavhengige av batteri fra Asia. Fabrikken skal etter planen stå klar i 2025.

Et Sikorsky S-92 fra Bristow står klart til avgang fra riggen Maersk Interceptor. Bildet er fra 2015.
Les også

Bekymring: – Vi har etterlyst en plan B

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.