Hurtigtoget mellom Oslo og Stockholm har vært en stor suksess: – Ser frem til å øke antallet avganger

39 prosent vekst.

Hurtigtoget mellom Oslo og Stockholm har vært en stor suksess: – Ser frem til å øke antallet avganger
Antall reisende mellom Oslo og Stockholm på jernbane har økt med 39 prosent etter innføringen av hurtigtogtilbudet for et år siden. Bilde: Eirik Urke

Den 10. august 2015 kjørte første hurtigtog mellom Oslo og Stockholm. 

Nå, et år senere, viser det seg at hurtigtogtilbudet har vært en stor suksess. 

I løpet av året har nemlig antall passasjerer på strekningen økt med 39 prosent. Det skriver det svenske jernbaneselskapet SJ i en pressemelding.

Ønsker flere avganger

Hurtigtoget mellom de to storbyene har redusert reisetiden med rundt 1,5 time, fra seks timer som den var tidligere til 4,5-5 timer. 

– Det er morsomt å se hvor stor suksess hurtigtoget har vært. Nå ser vi frem til å øke antallet avganger, sier admninistrerende direktør i SJ, Crister Fritzson i pressemeldingen. 

Helt fra første reise har toget vært mer eller mindre fullbooket, og allerede før første tur kunne SJ melde om ti prosent høyere booking enn vanlig. 

Fokus på miljø

Per i dag går det tre hurtigtog tur-retur mellom Oslo og Stockholm. Fritzson har helt fra åpningen av toget hatt et ønske om å øke antallet avganger. 

– Vi mener det er helt realistisk å se for seg opp mot ti avganger tur-retur på sikt, har han tidligere sagt til Teknisk Ukeblad

– Økningen i antallet reisende viser at etterspørselen etter mer miljøvennlig transport er stor. De daglige avgangene med hurtigtoget gjør det også enklere å jobbe på tvers av landene da pendling har blitt noe helt annet enn det var, sier Fritzson.