SAMFERDSEL

Hurtigtoget mellom Oslo og Stockholm har vært en stor suksess: – Ser frem til å øke antallet avganger

39 prosent vekst.

Antall reisende mellom Oslo og Stockholm på jernbane har økt med 39 prosent etter innføringen av hurtigtogtilbudet for et år siden.
Antall reisende mellom Oslo og Stockholm på jernbane har økt med 39 prosent etter innføringen av hurtigtogtilbudet for et år siden. Bilde: Eirik Urke
9. aug. 2016 - 15:00

Den 10. august 2015 kjørte første hurtigtog mellom Oslo og Stockholm. 

Nå, et år senere, viser det seg at hurtigtogtilbudet har vært en stor suksess. 

I løpet av året har nemlig antall passasjerer på strekningen økt med 39 prosent. Det skriver det svenske jernbaneselskapet SJ i en pressemelding.

Ønsker flere avganger

Hurtigtoget mellom de to storbyene har redusert reisetiden med rundt 1,5 time, fra seks timer som den var tidligere til 4,5-5 timer. 

– Det er morsomt å se hvor stor suksess hurtigtoget har vært. Nå ser vi frem til å øke antallet avganger, sier admninistrerende direktør i SJ, Crister Fritzson i pressemeldingen. 

Helt fra første reise har toget vært mer eller mindre fullbooket, og allerede før første tur kunne SJ melde om ti prosent høyere booking enn vanlig. 

Fokus på miljø

Per i dag går det tre hurtigtog tur-retur mellom Oslo og Stockholm. Fritzson har helt fra åpningen av toget hatt et ønske om å øke antallet avganger. 

– Vi mener det er helt realistisk å se for seg opp mot ti avganger tur-retur på sikt, har han tidligere sagt til Teknisk Ukeblad

– Økningen i antallet reisende viser at etterspørselen etter mer miljøvennlig transport er stor. De daglige avgangene med hurtigtoget gjør det også enklere å jobbe på tvers av landene da pendling har blitt noe helt annet enn det var, sier Fritzson. 

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.