MARITIM

Hundre mister jobben på skipsverftet Havyard

Havyard i Hyllestad nedbemanner. I løpet av det kommende året vil om lag hundre ansatte miste jobben.

Arkivfoto av Havyard Leirvik i Hyllestad som har lidd under covid-19-pandemien og nå melder om nedbemanning.
Arkivfoto av Havyard Leirvik i Hyllestad som har lidd under covid-19-pandemien og nå melder om nedbemanning. Foto: Havyard
5. nov. 2020 - 13:51

Det ble torsdag holdt allmøte for de ansatte ved verftet i Leirvik der de fikk beskjed om endringene ved verftet, heter det i en pressemelding ifølge NRK.

Verftet har slitt økonomisk og også vært hardt rammet av koronasmitte blant utenlandske arbeidere. Til nå har 101 ansatte vært smittet.

Skipsverftet har seks fartøy under bygging, flere av dem er bilferjer. Når disse er levert til kundene i løpet av neste år, vil Havyard gå over til å bli et rent reparasjonsverft. Staben vil da bli redusert og antall ansatte skal ned med hundre.

Konsernsjef Gunnar Larsen i Havyard Group etterlyser flere tiltak som legger til rette for skipsbygging i Norge.

– De varslede tiltakene er ikke gode nok til å ta vare på norske arbeidsplasser i næringen. Flere tiltak med raskere virkning når det gjelder omlegging til miljøvennlig skipsfart vil være til hjelp, sier han.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.