BYGG

Vil gjøre Undervisningbygg smartere

Anne Kathrine Larssen (48) skal lede en nyopprettet seksjon hos hovedstadens største eiendomsforvalter.

Anne Kathrine Larssen
Anne Kathrine Larssen Foto: Benedicte Nylund

Seksjonen for investering og analyse ble opprettet i juni og skal realisere størst mulig nytteverdi for Undervisningsbygg, heter det i en pressemelding fra det kommunale foretaket i Oslo.

Undervisningsbygg har som oppgave å utvikle, bygge, drifte og forvalte skolebyggene i Oslo. Foretaket er byens største eiendomsforvalter med nærmere 1,4 millioner kvadratmeter fordelt på 177 skoler og 750 bygninger.

De neste årene er det planlagt årlige investeringer på over 2,5 milliarder kroner. Investeringene gjelder både nybygg og rehabilitering av eksisterende bygningsmasse.

Den nye seksjonslederen skal bygge opp en seksjon ved å ansette nye kandidater og bruke interne ressurser, og vil bli en del av den utvidede ledergruppen i Undervisningsbygg.

Valgt inn i LCC-forum

Anne Kathrine Larssen (48) ble ansatt 1. juni som seksjonsleder i den nyopprettede seksjonen for investering og analyse. Hun har erfaring innen eiendomsledelse og har en doktorgrad om bygg og eiendoms betydning for effektiviteten av helsetjenester, eksempelvis med tanke på tekniske løsninger, standard og materialer i bygg.

Les også

I tillegg til bred erfaring innen eiendomsledelse, er Larssen valgt inn i styret i LCC forum.

Livssykluskostnader (LCC) er summen av anskaffelseskostnad og alle kostnader til forvaltning, drift, vedlikehold og utvikling i bruksfasen av et bygg eller anlegg, fratrukket restverdi ved avhending.

Alle offentlige byggeiere og byggherrer er pålagt å vurdere LCC i forbindelse med anskaffelser.

Les også

– Kunnskapen om LCC skal bli en rød tråd i alt vi gjør, vi skal systematisere denne måten å tenke og analysere på. Vi vil med enda større sikkerhet kunne sørge for at det er de riktige valgene som blir gjort når vi planlegger for og bygger skoler, uttalte direktør for Prosjektavdelingen i Undervisningsbygg, Ketil Asklien, i en tidligere melding.

 

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.