Hun er Veidekkes nye leder for Industri

Catharina Bjerke (49) er ny administrerende direktør i Veidekke Industri. Hun kommer fra stillingen som direktør for drift og vedlikehold i Veidekke Industri.

Catharina Bjerke overtar i august som leder for industridivisjonen i Veidekke.
Catharina Bjerke overtar i august som leder for industridivisjonen i Veidekke. Foto: Veidekke
Redaksjonen Våre Veger
21. juni 2017 - 09:18

- Vi har hatt en prosess med mange gode og kvalifiserte søkere, og har kommet til et valg vi er svært fornøyd med. Catharina Bjerke har forretningsteft, solid ledererfaring og er opptatt av mennesker, strategisk utvikling og forbedring. Dette er gode forutsetninger for å lede Veidekke Industri videre, sier konserndirektør Jørgen Wiese Porsmyr.

Catharina Bjerke har siden oktober 2015 ledet forretningsområdet drift og vedlikehold i Veidekke Industri. Hun har tidligere innehatt stillinger som administrasjonsdirektør i Delta, administrerende direktør i Mesta Drift AS, direktør og regionsjef i ISS Facility Services AS samt administrasjonssjef i YTF i Yrkesorganisasjonenes sentralforbund. Catharina er cand.mag. fra Universitetet i Trondheim med psykologi grunnfag, sosiologi og diplomøkonom fra Trondheim Økonomiske Høgskole.

 

Asfalt, pukk og grus, og drift og vedlikehold

- Det har vært en spennende og krevende periode i drift og vedlikehold. Vi har restrukturert forretningsområdet på mange områder, blant annet når det gjelder organisering, styringsstøtte og kompetansebygging. Dette arbeidet får jeg mulighet til å følge videre, samtidig som vi skal videreføre og forsterke strategien for Veidekke Industri som helhet. Asfalt, pukk og grus, og drift og vedlikehold er tre komplementære forretningsområder med kompetente og stolte medarbeidere jeg ser frem til å jobbe tett med videre, sier Catharina Bjerke.

- Jeg er godt fornøyd med at vi kan rekruttere dyktige ledere fra egne rekker. Catharina har vært en del av ledergruppen i Industri i halvannet år og kjenner virksomheten godt. Hun har gjort en god jobb og har tatt tak i et forretningsområde i en utfordrende situasjon. Arbeidet med å finne hennes erstatter settes i gang snart, og jeg er helt sikker på at den prosessen vil lede til gode kandidater som kan videreføre arbeidet i drift og vedlikehold, sier konserndirektør Jørgen Wiese Porsmyr.

Catharina Bjerke tiltrer i sin nye rolle 15. august. Hun etterfølger Øyvind Moen som har gått til en rolle som administrerende direktør i Veidekke Eiendom. Øyvind Moen vil i perioden frem til Catharina Bjerke starter også ivareta rollen som administrerende direktør i Veidekke Industri.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.