T2

Huawei mener alvor med mininettbrett

Skal klare 15 timer med videoavspilling.

23. feb. 2014 - 20:52

Huawei har besluttet å satse på eget merke og ikke bare produsere for andre.

Nå er 95 prosent av omsetningen merket med den kinesiske blomsten. De har satset beinhardt på smarttelefoner, og 85 prosent av alle telefonene de omsetter er smarte. Langt mer enn verdenssnittet.

Det er ingen tvil om at selskapet har hatt suksess. De har doblet til seksdoblet omsetningen i mange markeder, men det betyr ikke at de er på toppen. De har tatt markedsandeler på et lavt nivå.

Huawei er nå nummer tre i verden med 52 millioner smarttelefoner, men det er langt opp til Apple og Samsung.

Men at de prøver hardt er det ingen tvil om. Lanseringene deres blir større og større, og kan minne om slik Samsung sine var for en del år siden. Under Mobile World Congress i Barcelona lanserte de fem nye produkter.

MWC-nyhet: Samsung lanserer nye smartklokker

Imponerende nettbrett

X1 7.0 er løsningen for de som vil erstatte både PC, telefon og nettbrett, mener Huawei. 

Det nye brettet ser ut som en litt avlang iPad mini, men det er bare 7,1 mm tykk og ramma på langsiden er bare 2,99 mm bred.

Spesifikasjonsmessig har de klart å banke forbildet, selv om skjermen på syv tommer er 0,9 tommer mindre. Skjermen har en oppløsning på 1920 ganger 1200, med en punkttetthet på 323 ppi.

Dette er en IPS-skjerm med 178 grader innsynsvinkel, av siste versjon som bruker vesentlig mindre strøm. 20 til 30 prosent mindre ifølge Huawei.

Den har også fått noe Huawei kaller innholdsoppmerksom lysstyrke.

Det justerer ikke bare lysstyrken på skjermen etter lyset i omgivelsene, men også etter hva som vises på skjermen. Det høres lurt ut. Max lysstyrke er 515 nits og det lyser opp godt.

Les også: Si ja til reklame, få gratis mobildata

Lett

X1 er bare 239 gram, mot Minis 341 gram og Nexus 7 sine 299 gram. Det er imponerende tall.

Samtidig sløser de ikke med plass. X1 har et skjerm- til frontflate-forhold på 80 prosent.

Huawei skryter uhemmet av produksjonsteknologien som har gitt dem slike slanke tall. Til og med i en aluminiumskasse.

Masse MP-er

Også på kamerasiden skal Apple ha bank. Huaweis nyhet har et 13 megapiksel bakkamera fra Sony og et på 5 MP foran, mot Miniens 5 og 1,2 MP.

Prosessoren hører imidlertid ikke ut til å være superrask. Det har en 1,6 GHz firekjerne prosessor, 2 GB RAM og 16 GB arbeidsminne.

I tillegg er det spor til microSIM som burde gi nok plass til de som trenger det og mye billigere enn innebygget minne.

Selvfølgelig er dette en 4G-sak med støtte for alle mulig bølgebånd rundt om i verden. Det har Cat 4 LTE som kan spleise flere frekvenser og gi en hastighet opptil 150 Mbit/s. Ikke i Norge, men det er jo greit å være forberedt.

Les også: Googles nyeste telefon kan kartlegge omgivelsene i 3D

For et batteri

5 Ah batteri i kombinasjon med en strømsparing, som skal kutte forbruket 30 prosent, i denne vektklassen er det virkelig imponerende og gir 15 timer videoavspilling.

Har de rett i det, er X1 det lengst varende mininettbrettet.

Men X1 er også en telefon, selv om 7 tommer kanskje er i største laget for noen. Da er nok en BT-propp bedre. En til å dekke det meste av fjeset. Huawei mener at dette fint går ned i lomma og det er jo mange måter å ta telefonen på.

Bruker du batteriet på telefon standby, varer det i tre uker.

Prisen på 399 dollar blir fort noe rundt 4000 i Norge.

Les også: 5 ting vi hater med Android, iOS og Windows

MediaPad M1

MediaPad M1 er en litt større sak på 8 tommer fordelt på en Full HD skjerm og med foroverrettede stereohøyttalere.

iPad-killer: Med MediaPad X1 går Huawei rett i strupen på Apple
MediaPad M1 er en litt større sak på 8 tommer fordelt på en Full HD skjerm og med foroverrettede stereohøyttalere.iPad-killer: Med MediaPad X1 går Huawei rett i strupen på Apple Huawei

Det har også doble mikrofoner for stereo lydopptak.

Det er litt mer beskjedent utstyrt med et 5 MP bakkamera og er på 1 MP foran. Det drives av den samme 1,6 firekjerneprosessoren, er 7,9 mm tykt og veier inn på 329 gram.

Det har samme 4G-utrustning som de andre. Dette er nok en litt mer beskjeden sak med mindre batteri enn lillebror, men så koster det også 100 euro mindre.

Armbånd

TalkBand B1 er Huaweis forslag til hva vi skal ha på armen - og i øret.

For kommer det en samtale til mobilen, som armbåndet står i kontakt med, kan du klikke av en ørepropp og putte den i øret.

Det måler alle aktivitetsnivå, skritt, lengde, kalorier og alt annet slike moderne armbånd gjør. Det holder også rede på søvnkvalitet ut fra hvordan du beveger deg om natten.

Armbåndet veier bare 26 gram og er 14,6 mm bredt. Det lader det 90 mAh batteriet på to timer via en USB-plugg i enden av den ene reimen.

Det holder til seks dages bruk, men da kan man vel neppe snakke mye. Prisen på 99 euro burde nok friste mange.

Et på armen: Huaweis nye TalkBand B1 er som de fleste fitnesbånd. Det måler sport og helseparametre. Men dette  kan du også snakke i. Klips av skjermen og putt den i øret som et bluetooth håndfrisett.
Det holder til seks dages bruk, men da kan man vel neppe snakke mye. Prisen på 99 euro burde nok friste mange.Et på armen: Huaweis nye TalkBand B1 er som de fleste fitnesbånd. Det måler sport og helseparametre. Men dette kan du også snakke i. Klips av skjermen og putt den i øret som et bluetooth håndfrisett. Huawei

Les også: - Nokias Android-telefon kommer denne måneden

AscendG6

Huaweis nye telefon retter mot folk fra 18 til 30.

Det er d som vil dele bilder og video, og da trengs det god design, mener selskapet. Mye kan tyde på at de har truffet med den. Spørsmålet er om det er nok.

Skjermen på 4,5 tommer  har en oppløsning på 960 x 540 og den har bare 8 MP bakkamera. Men det er også viktig med fart, og telefonen har naturlig nok 4G.

Det Huawei har lagt mest vekt på ser ut til å være frontkameraet. Det er på hele 5 MP og det er egen programvare til å redigere selvportrettene.

Det fremste våpenet til denne telefonen er prisen på 249 euro.

Ascend G6: Pen ja, men den nye telefonen fra Huawei kommer til et smekkfullt marked.
Det fremste våpenet til denne telefonen er prisen på 249 euro.Ascend G6: Pen ja, men den nye telefonen fra Huawei kommer til et smekkfullt marked. Huawei

Les også:

LG lanserer den bøyde telefonen

25 smarte tips og triks til iPhone

Her er mobilen du kan ha med ut på oljeplattform  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.