MOBIL

HTCs flaggskip får Windows Phone

HTC One (M8) med Windows Phone 8.1 lekker ut.

Det ser ut til at HTC har en Windows-utgave av toppmodellen One (M8) på trappene.
Det ser ut til at HTC har en Windows-utgave av toppmodellen One (M8) på trappene. Bilde: HTC/Verizon
Marius ValleMarius ValleJournalist
4. aug. 2014 - 11:47

I vår lanserte HTC sin nye toppmodell, One (M8). Som vanlig var den utstyrt med Android, da dette er plattformen produsenten satser klart mest på.

Nå ser det imidlertid ut til at HTC står klare til å lansere samme telefonen med Windows Phone 8.1, skriver PCmag.com. Ryktene om en slik telefon har gått en stund, men nylig dukket den opp på nettsidene til den amerikanske mobiloperatøren Verizon. Dermed virker det svært sannsynlig at ryktene holder vann.

Bildet, som for øvrig er fjernet igjen, viser en telefon som er nesten identisk med Android-flaggskipet, med høyttalere over og under skjermen, metalldeksel, og tilsynelatende samme fem tommers skjermstørrelse.

LES MER: HTCs nye toppmodell er den flotteste telefonen vi har sett på lang tid

Dobbeltkamera følger med?

Det doble kameraet skal ifølge ryktene også ta turen over til Windows-utgaven av One (M8). Dette kameraet har evnen til å lagre dybdeinformasjon i bildene, slik at du kan legge til filtre og slikt på områder av bildet basert på hvor langt unna det er.

Utifra bildet ser det også ut til at IR-fjernkontroll er på plass. Det er en flis på hjemskjermen for dette. Det ser også ut til at HTC har portert nyhetsleseren Blinkfeed til Windows. I Android-drakten kan denne fungere som startskjermen din, men vi vil tro de heller har valgt å gjøre den tilgjenglig på låseskjermen i Windows-utgaven.

LES OGSÅ: Denne bør få deg til å vurdere Windows Phone

Skal lanseres denne måneden

Ryktene sier ellers at telefonen skal lanseres 19. august, og at den skal hete HTC One (M8) for Windows. Hvorvidt dette er en eksklusiv telefon for denne operatøren vites ikke.

Dette er for øvrig langt fra første Windows Phone-modell fra HTC, men det begynner å bli en stund siden sist de slapp en telefon på plattformen. Sist gang var i 2012, da Microsoft lanserte Windows Phone 8 sammen med HTC 8X og 8S.

LES OGSÅ:

Nytt deksel gjør mobilen til et varmesøkende kamera

Apper kan stjele sensitive data fra mobilen

Denne lar deg velge hvilken farge du vil tegne med

Denne dingsen gjør «dumme» ting smarte

Slik navigerer du uten nett med Google Maps  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.