T2

HTC vil låne prosessoren din og løse gåter

Lanserte ny smarttelefon og et initiativ for å utnytte prosessoren på mobilen din.

HTC Desire 816 har 5,5 tommers skjerm og fronthøyttalere. Foto: Marius Valle
HTC Desire 816 har 5,5 tommers skjerm og fronthøyttalere. Foto: Marius Valle
Marius ValleMarius ValleJournalist
26. feb. 2014 - 12:40

HTC ønsker seg en større bit av mellomsegmentet i mobilmarkedet. Oppskriften de satser på er Desire 816. Dette er en middels spesifisert Android-telefon med 5,5 tommers skjerm og firekjerneprosessor.

Nå har produsenten riktig nok ikke annonsert noen pris enda, men spesifikasjonene hinter om at de ikke kommer til å ta så veldig mye penger for den.

Fem megapikslers frontkamera

Skjermen har oppløsningen 1280 x 720 piksler, noe som betyr en pikseltetthet på 267 PPI.

Systembrikken er en Qualcomm Snapdragon 400 med firekjernet 1,6 GHz prosessor. Arbeidsminnet er 1,5 GB, og lagringsminnet 8 GB. Om dette ikke holder, støtter telefonen MicroSD-minnekort.

HTC har tatt kraftig i når det kommer til kamera. På baksiden er kameraet utstyrt med 13 megapiksler og en blender på f/2,2. Det er greit nok, men det er frontkameraet som er mest spesielt her. HTC har nemlig puttet inn en fem megapikslers sensor.

Selv beskriver de den som en telefon for de som tar mange sjøliser.

LES OGSÅ: Dette kortet lagrer 128 GB

Toppmodell

Desire 816 skal være en slags toppmodell i mellomsegmentet, så de har passet på å gi den pen design og en akspetabel tykkelse på 8 millimeter.

Den har også HTCs Boomsound-høyttalere i front, noe som betyr at den har stereolyd og bedre lyd enn telefoner flest. Støtte for 4G er også på plass.

En slags enklere variant av HTC One Max dette, med andre ord. Den kjører Android og HTCs Sense 5.5-menysystem på toppen.

Men hva den koster er HTC uansett ikke klar til å si noe om, men vi tipper rundt 3000. Den kommer i salg i løpet av andre kvartal.

LES OGSÅ: Norske sensorer for fingeravtrykk er klare for mobilen

Telefonen kommer i forskjellige farger. Her ved siden av iPhone 5S (til høyre). Foto: Marius Valle
Telefonen kommer i forskjellige farger. Her ved siden av iPhone 5S (til høyre). Foto: Marius Valle

Vil låne prosessorkraft

I samme slengen annonserte HTC et initiativ de kaller "Power to give". Ideen er at du kan donere vekk prosessorkraft på telefonen din til gode formål.

Dette kan for eksempel være SETI-prosjektet som søker etter signaler fra sivilisasjoner andre steder i universet, eller prosjekter som forsøker å løse kreftgåten.

Det er en rekke prosjekter du kan donere vekk prosessorkraft til. Tanken er å benytte mobilprosessorer til å løse mange små utregninger, og til samme blir det en slags supercomputer.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling
Kameraet på baksiden knipser i 13 megapikslers oppløsning. Foto: Marius Valle
Kameraet på baksiden knipser i 13 megapikslers oppløsning. Foto: Marius Valle

På natten

Noe nytt er dette ikke, da det i mange år har eksistert lignende prosjekter for PC-er. Folding at home er antakelig et av de mer kjente.

Power to give vil bare kjøre når visse kriterier er møtt. Mobiltelefonen må være koblet til lader, batteriet må være minst 95 prosent oppladet, skjermen må være av og telefonen må være koblet til Wi-fi. Altså typisk om natten mens telefonen lader på nattbordet.

Power to give ledes av HTC, men du kan installere appen på en hvilken som helst Android-telefon. Den er tilgjengelig nå i Google Play.

LES OGSÅ:

Her er vårt førsteinntrykk av Samsung-flaggskipet

Slik er Samsungs nye smartklokker

Android på Nokias vis

Slik er Sonys nye flaggskip  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.