T2

HP med 3D hjemmeskanner

SKANNER OBJEKTER:HPs nye fargelaserskriverbaserte multifunksjonskriver er ikke som andre. Den kan avfotografere tredimensjonale objekter og lagre eller skrive dem ut.
SKANNER OBJEKTER:HPs nye fargelaserskriverbaserte multifunksjonskriver er ikke som andre. Den kan avfotografere tredimensjonale objekter og lagre eller skrive dem ut. Bilde: Odd R. Valmot

Det er høk over høk i markedet for små skrivere. Eller multifunksjonsmaskiner som man kaller dem i dag, for det er nesten ingen som kjøper en ren skriver lenger.

3D-laser

Nå trekker HP ut det de tror blir et nytt trumfkort ut av ermet. TopShot LaserJet Color MFP 275 er for det første en laserskriver i stedet for en blekkjet.

Dessuten har den ingen tradisjonell skanner. I stedet har den et kamera og tre LED-lys montert i en stang som man vipper opp over den hvite toppflaten.

Dermed kan den både avfotografere dokumenter, men også tredimensjonale objekter. Det kan se ut som 3D-bølgen har nådd skrivermarkedet også.Kamerabasert

Det toppmonterte kameraet er på 8 megapiksler. Objektene som skal avfotograferes må befinne seg innenfor den hvite toppflaten, som er i A4-størrelse.

TopShot tar seks bilder av hvert objekt. Tre uten belysning, men med ulik blenderinnstillig og tre med belysning fra ulike vinkler.

Når bildene er lagret i minnet bruker den programvare for å fjerne bakgrunnen slik at bare selve objektet står tilbake. Den vil også fjerne skyggen fra midten av bøker som kommer når man skanner den på tradisjonell vis.

Helt perfekt ble det ikke på demoen vi så fordi kameraene står i linje. Det blir litt skygge igjen rundt noen objekter, men resultatet er likevel imponerende.

Overaltskriver

TopShot er selvfølgelig det HP kaller en ePrinter. Det betyr at den kan skrive ut fra mobiler og alle slags dingser vi omgir oss med som kan sende en e-post, enten vi står ved siden av den eller er på den andre siden av planeten.

Ideen er selvfølgelig å gjøre skriverne så moderne og fleksible som mulig, men også sørge for at vår gamle kjærlighetshistorie med papir holder seg varm i fremtiden også.

Nye TopShot, som kommer på nyåret, vil koste under 3000 kroner.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.