ARKIVNYHETER

Høyt aktivitetsnivå i Kværner

Anders J. Steensen
12. aug. 2011 - 09:59

Kværners driftsinntekter ble på 3 947 millioner kroner i 2. kvartal i år, mens resultatet før rentekostnader, skatt, avskrivning og nedskrivning (EBITDA) ble 192 millioner kroner, som gir en EBITDA-margin på 4,9 prosent.

– Vi leverer et solid resultat i 2. kvartal selv etter tap på Blind Faith prosjektet og tapsavsetninger på Longview prosjektet, sier konsernsjef for Kværner ASA Jan Arve Haugan i en pressemelding.

Solid opp

Driftsinntektene på 3 947 millioner kroner i 2. kvartal er en økning på 39 prosent fra 2. kvartal i 2010 da driftsinntektene var 2 842 millioner kroner. Tallene for 2010 er basert på regnskapene i de virksomhetene som var i Aker Solutions, men ble overført til Kværner da de ble fisjonert ut. I Norge omfatter dette verftet på Stord og Verdal, betongaktivitetene og de store oppgavene som som kontraktører internasjonalt som Kasaghan.



Høyt aktivitetsnivå

Den betydelige økningen reflekterer et høyt aktivitetsnivå i segmentet Upstream, der flere prosjekter i dette kvartalet har sitt høyeste aktivitetsnivå. Blant disse er Kashagan Hook-Up prosjektet, som nå har demobilisert personell og hvor det bare gjenstår mindre avslutningsarbeid. I annet halvår vil aktivitetsnivået og resultatet derfor bli lavere.

– Generelt varierer aktivitetsnivået i Kværner mellom kvartalene som en konsekvens av de fasene prosjektene går gjennom, og som en effekt av at porteføljen av prosjekter endrer seg. Dette er karakteristisk for EPC virksomhet. I løpet av de siste kvartalene har våre ansatte levert flere vellykkede prosjekter til avtalt tid, deriblant Gudrun stålunderstellet, Skarv produksjonsskipet og Kashagan Hook-Up prosjektet. Vi har notert selskapet på Oslo Børs og sikret oss kredittlinjer på 3 milliarder kroner. Det har vært et begivenhetsrikt kvartal, fortsetter Haugan.


Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Flere store tapsprosjekter

2. kvartals EBITDA-resultat på 192 millioner kroner innebærer en forbedring på 227 millioner kroner fra tilsvarende periode i fjor, da EBITDA var negative 35 millioner kroner. I dette kvartalet endte EBITDA-marginen på 4,9 prosent, mens marginen var negativ 1,2 prosent i tilsvarende kvartal i fjor. EBITDA-resultatet for 2. kvartal 2011 er påvirket av det rettslige resultatet i forbindelse med oppgjøret for Blind Faith prosjektet. Dette resulterte i et regnskapsmessig tap for Kværner på 165 millioner kroner i 2. kvartal 2011, hvorav kontanteffekten var på negative 42 millioner kroner i samme kvartal. I tillegg har Kværner gjort en tapsavsetning på 50 millioner dollar (278 millioner kroner) i forbindelse med Longview prosjektet i 2. kvartal.



Lavere ordreinngang

Ordreinngange endte på 1 607 millioner kroner, mot 2 048 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor. Per 30.juni i år var ordrereserven 13 296 millioner kroner, en reduksjon på 2 380 millioner kroner fra utgangen av 1. kvartal.

– Vi mener at utsiktene for våre hovedmarkeder er uvanlig gode. Nylige funn på den norske kontinentalsokkelen er også lovende for mulighetene i vårt hjemmemarked. Vi legger ut på denne nye reisen med et solid fundament. Vi har en solid finansiell posisjon, en organisasjon med ledende ekspertise og erfaring, og har levert EPC-prosjekter som ikke står tilbake for noen. Jeg er trygg på at dette nye kapittelet i Kværners historie vil bli spennende og positivt, oppsummerer Haugan.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.