Høyre-topp og tidligere sjefsingeniør i Vegdirektoratet ny transportsjef i ZERO

Christine Holtan Bøgh overtar roret etter Kari Aasheim som leder for ZEROs transportarbeid.

Christine Holtan Bøgh overtar roret etter Kari Aasheim som leder for ZEROs transportarbeid.
Christine Holtan Bøgh overtar roret etter Kari Aasheim som leder for ZEROs transportarbeid. Foto: Oslo Høyre
28. sep. 2018 - 14:43

Hun er i dag daglig leder i Oslo Høyre, og skal begynne i sin nye stilling i Zero 2. januar.

I tillegg til politisk kompetanse fra Høyre har Holtan Bøgh en bred bakgrunn fra samferdsels- og miljøpolitikk innen både statlig, fylkeskommunal og privat sektor. Hun har blant annet erfaring fra Vegdirektoratet, Ruter og Volvo Truck Corporation, samt interesse- og forbrukerorganisasjoner som NAF og Norges Lastebileier-Forbund.

Hun har vært ansatt i Statens vegvesen som sjefingeniør i Miljøseksjonen  Trafikksikkerhet, miljø- og teknologiavdelingen i Vegdirektoratet. Der ledet hun blant annet etatsprogrammet "Utslipp fra kjøretøy i vegtrafikken (EMIROAD)", et av etatens hovedsatsing innen forskning og utvikling i perioden 2014 - 2016.
 
Hun har tilsammen 16 års ledererfaring fra privat næringsliv, interesseorganisasjoner, fylkeskommunalt foretak og statlig etat.
 

– Jeg har lenge ønsket å dyrke engasjementet mitt for transportsektoren og klima, og er veldig glad for å kunne bli en del av miljøstiftelsen ZERO. Utviklingen går raskt men det er fortsatt mange barrierer på veien mot en utslippsfri transportsektor. Nå ser jeg frem til å brette opp ermene og fortsette det viktige arbeidet med å omstille til nullutslippsløsninger og bærekraftige fornybare løsninger i alle kjøretøykategorier sammen med sentrale aktører i bransjene og resten av ZERO-teamet, sier Christine Holtan Bøgh i forbindelse med ansettelsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.