ARBEIDSLIV

Høy streikemoral

Fredag skal også Tekna-medlemmer ta på seg streikebånd. Tekna-medlemmer i politiet tas ut, det vil i praksis si Kripos.
Fredag skal også Tekna-medlemmer ta på seg streikebånd. Tekna-medlemmer i politiet tas ut, det vil i praksis si Kripos. Bilde: Scanpix

Akademikerne er overrasket over at oppslutningen både blant de rundt 600 som er i streik og alle de andre statsansatte Akademikerne er så god, rundt to uker etter at streiken startet.Til sammen er rundt 70 Tekna-medlemmer tatt ut i streik, fordelt på rundt 20 hos Kripos, 35 i Folkehelsa og 15 hos Mattilsynet.

Verdt en streik

Egeness tolker den nærmest massive støtten fra medlemmene som et klart tegn på at det er verdt å streike for å utjevne lønnsforskjellen mellom de statsansatte akademikerne og ansatte i private bedrifter.

- Det er forferdelig urettferdig å tjene inntil 200.000 mindre bare fordi vi jobber i staten, sier Per Egeness til tu.no.

Lønnsnemnd nærmer seg

Han tror streiken nærmer seg slutten.

Presset mot arbeidsgiveren og viktige samfunnsinteresser merkes. Akademikerne tror prosessen er blitt mer politisk problematisk og vil finne sin løsning ved at regjeringen går til tvungen lønnsnemnd.

I det øyeblikk Akademikerne får beskjed om at regjeringen går til det skrittet, avblåses streiken.Planer

Skjer ikke det, blir det en ny opptrapping.

- Vi har flere opptrappingsstrategier – blant annet å ta ut flere mennesker i streik der vi allerede streiker, trekke dispensasjoner og å ta ut flere medlemmer ved andre arbeidsplasser, sier Egeness.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.