PROSJEKTER

Hovden hytteservice skal bygge ny riksvei 36 mellom Bø og Seljord

Har signert kontrakt med Statens vegvesen skrev i dag kontrakt på 122 millioner kroner.

Prosjektleder Helene Byre i Statens vegvesen og daglig leder i Hovden hytteservice, Jo Breivegen, skrev i dag under på kontrakten for byggingen av ny riksvei 36 langs Seljordsvannet.
Prosjektleder Helene Byre i Statens vegvesen og daglig leder i Hovden hytteservice, Jo Breivegen, skrev i dag under på kontrakten for byggingen av ny riksvei 36 langs Seljordsvannet. Foto: Tor Arvid A. Gundersen/Statens vegvesen
25. juni 2019 - 14:11

– Vi er veldig glade for å ha fått denne kontrakten. For oss er det ekstra viktig å få vinterarbeid, slik det er lagt opp til her, sier Jo Breivegen som er daglig leder i entreprenørfirmaet, i en melding fra Statens vegvesen.

Kontraktsummen for prosjektet Riksvei 36 Bø-Seljord, er nesten 122 millioner kroner inkludert merverdiavgift. Prosjektleder Helene Byre i Statens vegvesen har det øverste ansvaret for byggingen.

– Vi har holdt på en god stund med denne veien, nå gleder vi oss til å komme i gang, sier prosjektlederen.

Begynner om kort tid

Fram til åpning av den nye veistrekningen i løpet av 2021, skal det bygges vel tre kilometer ny veg. Allerede om kort tid vil entreprenøren starte med hogging og rydding langs traseen.

23. september stenges riksveien fordi Sjøormporten tunnel skal oppgraderes og totalrenoveres. Hovden vil starte byggingen av veien i denne perioden.

Riksvei 36 er åpen i julemåneden, men stenger igjen 6. januar og fram til utgangen av april neste år. Veien vil også bli stengt i fem måneder i løpet av perioden fra 1. desember 2020 til 30.april 2021.

Krevende terreng

– Kontrakten ville ikke vært like attraktiv for oss om vi ikke kunne stenge veien. sier Breivegen.

Terrenget veien skal bygges i, er både krevende og utfordrende fordi det er stupbratt sideveis på begge sider av veitraseen. Entreprenøren forteller at de vil legge opp til delvis skiftarbeid for å rekke fristene de har fått.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.