ELBIL

Hør det elektriske vroomet fra Teslas lastebil

Tesla Semi låter som en blanding av scooter og racerbil.

Tesla Semi.
Tesla Semi. Ill: Tesla
AV CHRISTOFFER ELMANN RANHAUGE
25. sep. 2018 - 15:21

Er det et romskip, en moped eller en racerbil?

Nei, det er Teslas Semi Truck som akselererer. I en video tatt opp fra veikanten av en Reddit-bruker, kjører en prototyp av det elektriske transportmiddelet rundt foran Teslas kontorer i Utah.

 

Og det store motorbrølet er ikke der når de trykker ned gasspedalen. I stedet gir det elektriske kjøretøyet fra seg nærmest et «elektronisk vroom» når farten økes.

Lyden fra den store traileren har blitt flittig kommentert på nettet, hvor flere brukere får assosiasjoner til racerbiler eller scootere.

800 kilometer per lading — med makslast

Ifølge Tesla kan kjøretøyet i løpet av fem sekunder komme opp i en hastighet på litt under 100 km/t (60 miles i timen) når det ikke har last. Når traileren er fullt lastet, tar dette 20 sekunder.

I tillegg kan den nye semitraileren, ifølge bedriftens opplysninger, kjøre omkring 800 kilometer på én oppladning, når den kjører med maksimal nyttelast på litt over 36 000 kilo.

De store trailerne skal etter planen være klare til at innta veiene i løpet av 2019, og selskaper som UPS og Pepsi har allerede inngått avtaler om store leveringer av kjøretøyet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.