T2

Her er Sony Ericssons nye flaggskip

Sony Ericsson Xperia arc får litt mer kurvede former enn de tidligere Xperia-modellene, og blir proppet med teknologi.
Sony Ericsson Xperia arc får litt mer kurvede former enn de tidligere Xperia-modellene, og blir proppet med teknologi. Bilde: Sony Ericsson

Sony Ericsson fikk sin del av spotlighten under Sonys CES-pressekonferanse, og benyttet det til å presentere sin nye supertelefon, kalt Xperia arc.

Virkelighetsskjerm SMAL: Xperia arc er relativt tynn.

Virkelighetsskjerm

Den har en kapasitiv touchskjerm på hele 4,3 tommer med en oppløsning på superbrede 854 x 480 piksler. Sony vil selvfølgelig ikke være dårligere enn Apple og Samsung, og kaller skjermen for Reality Display.

Arc kjører på Android 2.3 og er ifølge Sony Ericsson den første ut i en ny generasjon Xperia-smarttelefoner som vil bli lansert i 2011.

Arc måler bare 8,7 millimeter på det tynneste, og veier 117 gram.

– Vi går sterkt ut i 2011, med vårt mest spennende Xperia-produkt til nå. Her har vi pakket det aller ypperste av Sony-teknologi inn i en oppsiktsvekkende lekker design – på den nyeste versjonen av Android-plattformen, sier markedssjef Anniken Amdam i Sony Ericsson Norge.

God i dårlig lys

Kameraet har 8,1 megapiksler og Sonys Exmor R-sensor, i tillegg til et f/2,4-objektiv som skal gi bilder og HD-video i høy kvalitet selv i dårlig lys. Smiledetektor er på plass, og det er også bildestabilisator og en LED-blitz.

HDMI-tilkobling gir også mulighet til å vise bilder og video på en TV.

Batteriet er på 1500 mAh, og telefonen leveres med et microSD-kort på 8 GB. Den støtter kort opptil 32 GB. Prosessoren er for øvrig levert av Qualcomm, og kjører på 1 GHz.

Sony Ericsson Xperia arc kommer i fargene mørk blå og sølv, og skal være på markedet i løpet av første kvartal.

Mer fra CES:

Sony gifter seg med Google

Asus med superbrett

Viser fram elektrisk Ford Focus

Lenovo først ute med Fusion

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.