KARRIERE

Her er Norges beste studentbedrifter

– En enkel, men genial idé, mener juryen.

Vinnerne av Ferdprisen Utilia og vinnerne av Norges mesterskapet Figuma skal reise til Macedonia for å delta på det europeiske mesterskapet blant studentbedrifter. Foto:Håkon Jacobsen
Vinnerne av Ferdprisen Utilia og vinnerne av Norges mesterskapet Figuma skal reise til Macedonia for å delta på det europeiske mesterskapet blant studentbedrifter. Foto:Håkon Jacobsen Bilde: Håkon Jacobsen
7. juni 2012 - 15:43

Studentbedriften Utilia stakk av med en av de gjeveste prisene under prisutdelingen på NM for studentbedrifter, nemlig Ferdprisen.

De utvikler, produserer og selger ergonomiske produkter for malingsspann. Med disse søler man mindre, og det blir enklere å male.

Strenge kritikere

– Juryen har lagt vekt på at vinnerne av Ferdprisen har en enkel, men genial idé. Deres bedrift kan skalere på det nasjonale og det internasjonale markedet. I tillegg har de fokus på miljøvennlige løsninger, og samarbeid med en av de største aktørene i bransjen, sier Johan H. Andresen fra Ferd.

Utilia, som kommer fra Høgskolen i Telemark, har nemlig et samarbeid med Jotun:

– Vi har jobbet knallhardt. Vi er veldig takknemlige for samarbeidspartnerne våre, blant andre Jotun, og vi er glade for å ha hatt så gode veiledere og strenge kritikere på høgskolen, sa en av vinnerne i sin takketale fra scenekanten.

Les også: - Verdens mest teknologiske malingsfabrikk

1200005910.jpg

Årets beste

Figuma ble kåret til årets beste studentbedrift.

– Begge mine brødre er fiskere. Vi fikk innblikk i bransjen, og fant ut at det mangler en sløye- og kappemaskin for mindre fiskefartøy. Vi har jobbet med ideen og prototypen siden august, sier Inger Anne Overå.

I Figuma har hun med seg Oddbjørn Gudmundsen og Svein Leknes Gryte. Alle tre kommer fra Høgskolen i Ålesund, og har maskiningeniør- og skipsingeniørutdannelse.

Vant fire priser

Studentbedriften Emra stakk av med hele fire ulike priser, og måtte på scenen flere ganger for å motta heder og ære.

De fikk Nordeaprisen for beste forretningsplan, som ble delt ut av John Sæthre i Nordea.

I tillegg mottok de pris fra ManpowerGroups for beste HR-bedrift og NHO-prisen for beste samarbeid med næringslivet.

1200005912.jpg

Forskaling inspirer

Til slutt ble Emra hedret med andre plass i konkurransen om beste studentbedrift.

– Vårt konsept er avstandskloss til bruk ved forskalingsarbeid. Nesten alle i bedriften vår er byggingeniører, men en av oss har jobbet som forskalingssnekker tidligere. Han fikk ideen til dette ut i fra egen erfaring, sier Cato Nilsen i Emra.

Mange fra Telemark

Vinnerbedriftene Emra og Utilia kommer fra Høgskolen i Telemark. De er to av fem bedrifter som deltok i konkurransen fra HiT.

– Ja, vi har inntrykk av at innovasjonsmiljøet på høgskolen er veldig bra. Vi har gode mentorer og bra oppfølging, sier Nilsen.

Ingen bedrifter fra NTNU deltok.

Les også: 

Her legges grunnlaget for fremtidige millionbedrifter

Bytter ut diesel med sol 

EM neste

Både Utilia og Figuma fikk flere tusen kroner i premie, og skal reise til Makedonia for å representere Norge under det europeiske mesterskapet for studentbedrifter.

Andre som ble hedret med pris og omtale var Gult er kult, Rescue Me, Trailercom og Wes Innovation.

Les også: Ungdomsbedrifter imponerte i Gründeridol

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.