T2

Her er Nintendos nye konsoll

Stein Jarle Olsen
7. juni 2011 - 20:19

Nintendo var ventet å lansere sin nye hjemmekonsoll på sin pressekonferanse på den gigantiske spillmessen E3 i Los Angeles i kveld, norsk tid, og forventningsfulle journalister og fans fikk det som de ville.

For gamerne

Og der Nintendo Wii skulle bringe konsollspilling til dem som ikke vanligvis drev med slikt, handler Wii U om det stikk motsatte.

Her ligger fokuset igjen på de mest hardbarka av spillerne, selv om det utvilsomt er en del å hente for både bestemor og treåringen her.

Den viktigste nyvinningen er den nye kontrolleren, som foreløpig ikke har fått noe ordentlig navn, men kalles "new controller".

WII U: "New controller", som den foreløpig kun er kalt, har en 6,2-tommers touchskjerm, kamera, gyrosensor og det meste annet man bør forvente av en nymotens spillkontroller.
WII U: "New controller", som den foreløpig kun er kalt, har en 6,2-tommers touchskjerm, kamera, gyrosensor og det meste annet man bør forvente av en nymotens spillkontroller.

Stor skjerm

Kontrolleren er nærmest en liten spillkonsoll i seg selv, med 6,2-tommers skjerm, innebyggede høyttalere, mikrofon, kamera, akselerometer og gyrosensorer, men Nintendo fremhevet at den ikke er designet for å være en bærbar spillkonsoll.

Den kan likevel fungere selv når TV-en blir opptatt til andre formål - spillet kan fortsette på kontrollerskjermen, og den støtter både bevegelsesstyring og mer tradisjonelle styresystemer.

Vindu

Kontrollerskjermen kan også brukes som et ekstra vindu inn i spillet, og bør åpne for en rekke innovative spillopplevelser.

Det følger også med en stylus, som blant annet kan brukes til tegning og til å designe dine egne spillkarakterer.

Kraftig maskinvare

Selve den nye konsollen fremstår ikke som veldig ulik Nintendo Wii, i det minste utenpå. Inni har den fått en massiv overhaling, og vil nå støtte spill i full HD-oppløsning, altså 1080P, og surroundlyd. Utgangene er HDMI, komponent, S-video og kompositt.

Systemet vil støtte alle eksisterende Wii-spill og alt av Wii-tilbehør, men kun én av den nye kontrolleren, som vil følge med.

Konsollen vil ha innebygget flashminne som vil være utvidbart enten ved hjelp av SD-kort eller ekstern USB-harddisk.

Prosessorer fra IBM

Prosessoren leveres av IBM, som også leverte innmat både til Wii og Gamecube.

Lite er kjent om selve brikken, men IBM opplyser at prosessoren er skreddersydd til konsollen, og at den blir produsert med 45 nm-teknologi.

Nintendo Wii U er på utsiden svært lik forgjengeren Wii, men har fått en kraftig overhaling på innsiden.
Nintendo Wii U er på utsiden svært lik forgjengeren Wii, men har fått en kraftig overhaling på innsiden.

I 2012

Spillene vil komme på proprietære plater med høy kapasitet, og Nintendo Wii U skal være på markedet i løpet av 2012.

Spill som er annonsert til konsollen er Batman: Arkham City, et Assassin's Creed-spill, Dirt, Ghost Recon Online, Metro: Last Light, Aliens: Colonial Marines, Ninja Gaiden 3 og Darksiders II.

I tillegg kommer et originalt Tekken-spill for første gang til en Nintendo-konsoll med Wii U.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.